Bästa Proteinpulvret För Äldre 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Proteinpulvret 2023 » Bästa Proteinpulvret För Äldre 2023

I takt med att du blir äldre blir det svårare för kroppen att bygga ny muskelmassa, än mindre behålla den. Det är därför viktigt att man ser till att man får i sig nödvändigt med protein — i synnerhet ifall man är äldre och tränar relativt ofta.

Då det kan vara svårt att göra förändringarna som är nödvändiga i ens kost för att få i sig mer protein på en daglig basis kan proteinpulver vara ett riktigt bra tillskott att lägga händerna på.

Då vi på Prokost jämfört hundratals kosttillskott genom åren har vi valt att sammanställa en jämförelse av och även utsett vad vi anser vara det bästa proteinpulvret för äldre.

Sidan innehåller annonser

Bäst i Test
Core Whey Protein, 1kg

Core Whey Protein, 1kg

PROTEINHALT: 75-80%

TYP: Vassleprotein

PRIS/KG: 250 kr

Extremt prisvärt men samtidigt kvalitativ protein varför det fått bemärkelsen "bästa proteinpulvret" hos oss. Bra för muskeluppbyggnad och återhämtning. Kommer i otroliga smaker!

Core Whey Protein från Svenskt Kosttillskott är en högkvalitativ proteintillskott som innehåller 100% rent vassleprotein från mjölk. 

En produkt vi inte bara rekommenderar för människor som är aktiva och tränar mycket, utan passar även enligt oss bra för äldre sett till priset och proteinhalten.

Ca pris: 250 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Varierande och omtyckta smaker
 • Hög kvalitet
 • Riktigt bra testrecensioner
 • Lättblandat
Nackdelar
 • Vissa smaker gillas inte av en del
Whey-80, 1 kg

Whey-80, 1 kg

PROTEINHALT: 76%

PRIS/KG: 259 kr

TYP: Vassleprotein

27 gram protein per servering

Whey-80 Vassleprotein en högkvalitativ produkt med flera smaker att välja mellan och med lågt sockerinnehåll.

Ett proteinpulver som passar för unga som gamla, men som vi utnämner som det bästa proteinpulvret för äldre på grund av dess milda karaktär. Det här är ett effektivt proteinpulver, men det innehåller inte extrema doser av något utan är milt nog att användas av nästan alla.

Ca pris: 259 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Stort urval av smaker

Låg sockerhalt

Nackdelar

Produkten kan innehålla en högre mängd laktos

Bäst i Test
Aware 100% Whey

Aware 100% Whey

MÄNGD PROTEIN: 22 g /portion

Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det!

Ca pris: 320 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ekologiskt odlad hampaprotein från svenska healthwell. Ett klockrent tillskott till diverse nyttiga drinkar och smoothies, eller varför inte gröt? Den är helt naturlig, ekologisk och dessutom vegansk vilket gör att många människor återkommer till just den här produkten och varför vi vågar ge den benämningen bästa hampaproteinet på marknaden. Sett till hur skonsamt, milt och billigt det här proteinpulvret är anser vi det vara relevant att rekommendera även för den äldre befolkningen.

Ca pris: 140kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Högt proteininnehåll
 • Hampaprotein innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver för att bygga och underhålla muskelvävnad, vilket gör det till en komplett proteinkälla.
 • Healthwell Hampaprotein EKO är ekologiskt odlad

Nackdelar

Hampaprotein innehåller en hög mängd fiber, vilket kan orsaka matsmältningsproblem för personer som inte är vana vid hög fiberintag. 

Ett kvalitativt hampaprotein från svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk påse som är bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten på morgonen? Helt fritt från tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den äldre befolkningen att använda anser vi.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Vanliga frågor (FAQ)

Varför ska man som äldre inkludera proteinpulver i sin kost?

Enkelt — för att få i sig en större dos protein på en daglig basis.

Istället för att behöva förbereda en måltid kan man blanda ned en skopa proteinpulver i sin gröt exempelvis för att få i sig 30 g protein extra under en dag. För någon som är äldre är detta ovärderligt, oberoende av ifall de är aktiva eller stillasittande stora delar av dagen.

När ska man använda proteinpulver som äldre?

Om man har som vana att träna exempelvis så anser vi bakom Prokost att man bör använda proteinpulver i samband med att man utför aktiviteten i fråga, oberoende av ifall man spelar tennis, löper eller styrketränar på ett lokalt gym.

Är det så att man inte är aktiv, men ändå är på jakt efter proteinpulver spelar det ingen större roll när man tar det men vi föreslår ändå att man tar det under början av dagen för att potentiellt kunna känna av effekter av tillskottet även på kort sikt. Med andra ord — du kanske mår mycket bättre under dagens gång av att ha fått i dig mer protein under morgonen.

Vilket är det bästa proteinpulvret för äldre?

Core Whey Protein

Vi anser produkten Core Whey Protein vara det bästa proteinpulvret på marknaden just nu sett till dess proteinhalt och prisklass. Ett proteinpulver som helt enkelt innehåller protein och inte allt för mycket mer i några extrema mängder.

Produkten är dessutom skapad i Sverige vilket inte gör saken sämre.

Att tänka på när man köper proteinpulver för äldre

Här kommer lite tips på vad som är bra att ta hänsyn till när man ska välja proteinpulver för äldre. Det är också dessa faktorer som ger delbetyg som ligger till grund för vårt totalbetyg till vår bäst i test lista.

 1. Proteinkälla: Välj ett proteintillskott som innehåller högkvalitativ protein från en källa som passar äldres näringsbehov. Vanliga proteinkällor för äldre inkluderar vassleprotein, kaseinprotein och ärtprotein.
 2. Proteinmängd: Äldre personer kan behöva mer protein än yngre vuxna för att upprätthålla muskelmassa och stödja återhämtning efter sjukdom eller skada. Välj ett proteintillskott som innehåller en högre mängd protein per portion.
 3. Smak och konsistens: Välj en produkt som har en smak och konsistens som passar äldres smakpreferenser och eventuella matsmältningsproblem.
 4. Tillsatta näringsämnen: Vissa proteintillskott kan innehålla tillsatta vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan hjälpa till att stödja hälsan hos äldre personer. Välj en produkt som har tillsatta näringsämnen som passar äldres behov.
 5. Laktosfritt: Många äldre personer kan ha svårt att smälta laktos och kan behöva välja ett laktosfritt proteinpulver för att undvika obehag och magproblem.
 6. Allergier och intoleranser: Äldre personer kan vara mer benägna att ha allergier eller intoleranser mot vissa ingredienser. Läs innehållsförteckningen noga och välj en produkt som inte orsakar allergiska reaktioner.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja ett proteintillskott som passar äldres näringsbehov, smakpreferenser och eventuella matsmältningsproblem. Genom att välja en högkvalitativ proteinkälla, en högre mängd protein per portion, tillsatta näringsämnen, laktosfri produkt, och undvika allergener och intoleranser, kan äldre personer få de näringsämnen de behöver för att stödja hälsan och välbefinnandet.

Sammanfattning

Det går alltid att få i sig mer mat i syfte att öka sitt proteinintag, men ett protintillskott i form av proteinpulver kan vara att föredra oberoende av ens nuvarande kost i den bemärkelsen att det är så billigt i kombination med att det är så lätt att öka sitt proteinintag på en daglig basis endast genom att inkludera en skopa av en viss produkt.

Vi hoppas vår jämförelse och utnämning av vad vi anser vara det bästa proteinpulvret för äldre hjälper dig och att du lyckas ta din träning till nästa nivå — oavsett hur gammal du är! Stort lycka till!

Har du behov av andra tillskott som passar för äldre så har vi här en artikel om just kosttillskott som äldre kan behöva.

Här nedan kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för äldre som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa tillskotten för äldre – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
 2. Bästa ekologiska : Wellaware Ekologiskt Hampaprotein
 3. Billigast köp: Whey-80, 1 kg
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Whey Protein, 1kg
 5. Bästa med Vassle protein : Core Whey Protein, 1kg
 6. Populärast i sökningar : Core Whey Protein, 1kg