Bästa Proteinpulver För Tjejer & Kvinnor 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Proteinpulvret 2023 » Bästa Proteinpulver För Tjejer & Kvinnor 2023

Styrketräning är en träningsform som ökat lavinartat bland den kvinnliga befolkningen de senaste 20 åren. Det här har i sin tur lett till att betydligt fler kvinnor börjat leta efter kosttillskott som kan bidra till att ta deras träning till nästa nivå.

Då vi uppmärksammat att det finns många kvinnor som specifikt söker efter information kring vad det bästa proteinpulvret för tjejer är, har vi sammanställt en jämförelse nedan som hjälper dig inse just det. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Bäst i Test
Aware 100% Whey

Aware 100% Whey

MÄNGD PROTEIN: 22 g /portion

TYP:  Vassleprotein

Awares Whey är av hög kvalite med råvaror från svenska gårdar och finns i fantastiska smaker. Vi har precis testat denna ordentligt och det har blivit en ny favorit hos oss och även hos många andra. Har du inte provat? Gör det! Passar utmärkt till kvinnor också.

Ca pris: 279 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Hög svensk kvalitet

Uppskattade smaker

Nackdelar

 -

Ett protein som vunnit många hjärtan bland människor som styrketränar. Detta med bla en väldigt unikt smak — nämligen av rabarberpaj. Rekommenderas för känslan av nostalgi. Anses av oss vara ett av de bästa proteinpulvren för tjejer med tanke på godissmaken.

Ca pris: 150kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Womens Best Fit Whey Protein

Womens Best Fit Whey Protein

PROTEINHALT: 80%
PRIS/KG: 349 kr

Ett proteinpulver speciellt framtaget för tjejer med smak av choklad. Smakar lika bra i kallt vatten som ljummen mjölk. Pröva att blanda in i gröt för bästa möjliga effekt.

Ca pris: 320 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ett utmärkt vassleprotein som fungerar minst lika bra för både tjejer som killar, men som vi ändå väljer att inkludera i den här listan. Ett kvalitativt proteinpulver som kommer i flertalet olika smaker.

Ca pris: 250 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Varför ska man som tjej ta proteinpulver?

Proteinpulver, oberoende av kön, är något man tar för att hjälpa sina muskler återhämta sig snabbare och mer effektivt.

Då man i egenskap av kvinna inte har en lika stor förekomst av testosteron som en man har kan det vara värt att överväga någon form av tillskott som både hjälper med muskeluppbyggnaden och återhämtningen specifikt.

Om du börjat träna på gym och har svårt att få i dig den nödvändiga mängd protein sett till din vikt kan ett proteinpulver vara lösningen du är på jakt efter. Allt du behöver göra med det är att blanda ned det i en shake, i din gröt eller till kaffet och du har plötsligt hela 30 g protein extra i din kropp!

Det är alltså ett smidigt sätt att få i sig mer protein på, helt enkelt.

Vad är skillnaden mellan ett ”vanligt” proteinpulver och ett proteinpulver för tjejer?

Den brutala sanningen är att det inte finns någon skillnad. Det är bara ett smart sätt för företag att locka tjejer som är nya till styrketräning att köpa fler kosttillskott.

Vad ska man leta efter i ett proteinpulver som tjej?

Alla proteinpulver består av en väldigt hög proteinhalt, vilket betyder att de innehåller en stor mängd rent protein och därmed kan tas upp av kroppen så enkelt som möjligt oavsett kön.

Trots detta får man inte glömma att en man och en kvinna kan ha enorma skillnader i bland annat kroppssammansättning, muskelmassa samt hormonella skillnader.

Detta gör ju förstås att män och kvinnor behöver olika mycket av vissa näringsämnen för att deras kroppar ska må så bra som möjligt, vilket i sin tur leder till att man behöver olika typer av kosttillskott.

Kvinnor har exempelvis ett lägre energibehov än män i allmänhet, och ett högre behov av vissa vitaminer och mineraler, däribland järn och folsyra.

Det finns med andra ord skillnader i vad man bör leta efter när man är på jakt efter det bästa proteinpulvret för tjejer. Med det sagt innehåller de flesta proteinpulver samma sak, men det finns några proteinpulver som är specifikt framtagna för kvinnor och de är oftast riktigt, riktigt bra och kommer exempelvis i en söt, rosa förpackning.

Vilket är det bästa proteinpulvret för tjejer just nu?

Aware 100% Whey anser vi vara det bästa proteinpulvret för tjejer just nu.

Vi har även inkluderat 4 andra proteinpulver för att du ska kunna göra en så utförlig jämförelse som möjligt.

Detta fokuserar vi på när vi tar fram bästa proteinpulvret

Det finns många olika proteintillskott på marknaden och valet av det bästa proteinpulvret för tjejer beror på individuella behov och preferenser. Här är några faktorer att tänka på när du väljer ett proteintillskott som passar för kvinnor:

 1. Protein: Tänk på mängden protein per portion. De flesta proteintillskott innehåller mellan 20-25 gram protein per portion, men det kan vara värt att leta efter ett tillskott som innehåller lite mer protein om du är en aktiv person som tränar mycket.
 2. Kvalitet på proteinet: Proteinkvalitet är viktig för att se till att du får alla essentiella aminosyror som kroppen behöver. Vassleprotein och kaseinprotein är två av de mest högkvalitativa proteinkällorna, men ärtprotein och sojaprotein är också goda alternativ.
 3. Laktosfritt: För personer med laktosintolerans kan det vara viktigt att välja ett laktosfritt proteinpulver för att undvika magbesvär och obehag.
 4. Tillsatta näringsämnen: Vissa proteintillskott innehåller tillsatta vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan hjälpa till att stödja hälsan och förbättra träningsresultatet.
 5. Smak och konsistens: Proteintillskott kommer i olika smaker och konsistenser, så välj en som passar dina smakpreferenser och hur du föredrar att konsumera det (till exempel som en shake eller i matlagning).
 6. Pris: Priset på proteintillskott varierar beroende på märke och kvalitet. Välj en produkt som passar din budget och ger dig mest värde för pengarna.

Vanliga frågor – Kvinnligt proteinpulver

Är det stor skillnad på kvinnligt och manligt proteinpulver?

Nej det är inte så stor skillnad men det finns vissa, som exempelvis mindre testosteronhöjare hos de kvinnliga produkterna.

Sammanfattning

Proteinpulver är nog det enskilt viktigaste tillskottet man har när man väl börjat träna på gym, varför vi känner oss bekväma att rekommendera nästan alla tjejer till att överväga att inkludera valfritt proteinpulver som en del av sin kost.

Vi hoppas vår sammanställning av vad vi anser vara de bästa proteinpulvren för tjejer hjälper dig i ditt sökande och att du finner just rätt tillskott för dig och din träning. Lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa proteinpulvret för tjejer som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa proteinpulvret för tjejer – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Aware 100% Whey
 2. Mest olika smaker : GAAM Nutrition 100% Whey Premium
 3. Billigast köp: GAAM Nutrition 100% Whey Premium
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : GAAM Nutrition 100% Whey Premium
 5. Framtaget för tjejer : Lean Whey Protein
 6. Populärast i sökningar : Aware 100% Whey

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :