Bästa Veganska Proteinpulvren 2023

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Protein » Bästa Proteinpulvret 2023 » Bästa Veganska Proteinpulvren 2023

Att protein är viktigt att få i sig när man styrketränar är definitivt ingenting nytt under solen. Det kan även vara svårt — i synnerhet om man följer en strikt vegansk kost exempelvis, varför diverse proteintillskott i form av proteinpulver kommit att bli väldigt populära bland människor som passar in under den här kategorin.

Tyvärr är majoriteten av alla proteinpulver i dagens läge skapade på vassle vilket innebär att produkten innehåller mjölkprodukter. Det här är förstås dåliga nyheter för Sveriges veganer & vegetarianer.

Vi har därför tagit oss tiden att sammanställa en jämförelse av men även utsett vad vi anser vara det bästa veganska proteinpulvret just nu.

Vi hoppas vår jämförelse är till stort hjälp och att du hittar rätt tillskott för dig!

Artikeln innehåller annonser

Bäst i vårt test

Ett kvalitativt hampaprotein från svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk påse som är bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten på morgonen? Helt fritt från tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den äldre befolkningen att använda anser vi.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Vegan Protein By Aware

Vegan Protein By Aware

PROTEINHALT: 74%

PRIS/KG: 289 kr

TYP: Ärtprotein

När du tränar hårt eller bara behöver ett tillskott av protein samtidigt som du håller dig till vegetarisk/vegansk kost så är detta produkten för dig. Ärtprotein från gula ärtor har efter beredning en proteinhalt på runt 50%, medan risproteinet ligger på 80%. De blandas för att få en bra balans av bla aminosyrorna. Även fri från laktos, gluten och soja. Omtyckt av användare med fina betyg. Flera smaker där chokladboll är en favorit.

Ca pris: 289 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Vegansk

Bra kundbetyg

Nackdelar

Blandade omdömen om smakerna

Ekologiskt odlad hampaprotein från svenska healthwell. Ett klockrent tillskott till diverse nyttiga drinkar och smoothies, eller varför inte gröt? Den är helt naturlig, ekologisk och dessutom vegansk vilket gör att många människor återkommer till just den här produkten och varför vi vågar ge den benämningen bästa hampaproteinet på marknaden. Sett till hur skonsamt, milt och billigt det här proteinpulvret är anser vi det vara relevant att rekommendera även för den äldre befolkningen.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Högt proteininnehåll
 • Hampaprotein innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver för att bygga och underhålla muskelvävnad, vilket gör det till en komplett proteinkälla.
 • Healthwell Hampaprotein EKO är ekologiskt odlad
  Låg fetthalt
Nackdelar
 • Hampaprotein kan ha en lite torr och kornig konsistens och smak som inte passar alla smakpreferenser. 
 • Detta är en dyrare produkt än många andra proteintillskott på marknaden

Ett sojaprotein med hög proteinhalt som är helt laktosfritt. 100% vegetabiliskt. Det här är enligt oss det bästa laktosfria proteinpulvret.

Ca pris: 249 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Lätt att blanda och smakar gott.

Nackdelar

Sojaprotein kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer

Ett kvalitativt hampaprotein från svenska Holistic. Kommer dessutom i en fantastisk påse som är bra för miljön. Helt ekologiskt och perfekt för bland annat smoothies eller varför inte till gröten på morgonen? Helt fritt från tillsatser i övrigt vilket ger produkten ett högre betyg och gör det rimligt för den äldre befolkningen att använda anser vi.

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Se vår lista av bästa veganska proteinpulvren

Vanliga frågor (FAQ) om veganska proteinpulver

Vad är ett veganskt proteinpulver?

Ett veganskt proteinpulver är en produkt ofta baserad på bland annat soja, ärtor och ris som gör det enkelt att täcka det dagliga proteinbehovet även om man är en vegan.

Vad innehåller ett veganskt proteinpulver?

Oftast är ett veganskt proteinpulver baserat på antingen ärtor, ris eller soja.

När ska man använda sitt veganska proteinpulver?

Om man styrketränar föreslår vi att man tar sig en skopa av proteinet man valt att köpa direkt efter ett träningspass slut. Detta då musklerna behöver kunna återhämta sig så snabbt som möjligt efter ett tungt träningspass, varför proteinpulver i allmänhet också är skapade för att vara så snabbupptagliga för kroppen som möjligt.

Hur stor är effekten av att man använder veganska proteinpulver?

Effekten är enorm för de allra flesta.

Det är genuint svårt att få i sig sitt dagliga behov av protein som vegan, i synnerhet om man tränar — varför ett proteinpulver passar de allra flesta.

Valet att inhandla ett proteinpulver kan vara skillnaden mellan att du lyckas bygga muskler och inte om du följer en strikt kost.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med veganska proteinpulver?

Fördelar med veganska proteinpulver

 • Består av protein i ren form
 • Mer nyttigt för din kropp
 • Mer nyttigt för miljön
 • Ofta skapade lokalt (av svenska företag)

Nackdelar med veganska proteinpulver

 • Vanligtvis dyra
 • Kommer vanligtvis i väldigt små förpackningar

Varför ska man överväga att köpa ett veganskt proteinpulver?

Enkelt — för att man vill maximera mängden muskler man bygger trots att man följer en väldigt strikt kost med lite rum för nya produkttyper.

Ett veganskt proteinpulver är ett relativt billigt och hälsosamt sätt att nå sitt dagliga proteinbehov, endast genom att blanda ned en skopa proteinpulver antingen i sin gröt på morgonen eller i en smoothie under dagens gång.

Att tänka på när du ska köpa veganskt proteinpulver

Vi har undersökt olika faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när man ska välja veganska proteintillskott och nedan följer några av dessa:

 1. Proteinkälla: Det är viktigt att tänka på vilken proteinkälla som används i veganska proteintillskott. Vanliga vegetabiliska proteinkällor inkluderar ärtprotein, risprotein, sojaprotein och hampa protein. Varje proteinkälla har olika fördelar och nackdelar, så välj en som passar dina näringsbehov och smakpreferenser.
 2. Proteinkvalitet: Proteinens kvalitet är också viktig. Det finns nio essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv och som därför måste fås från kosten. Säkerställ att det veganska proteintillskottet du väljer innehåller alla nio essentiella aminosyrorna för att få en komplett proteinprofil.
 3. Sötning: Sötning av veganska proteintillskott kan variera och det är viktigt att tänka på vilka sötningsmedel som används. Vissa sötningsmedel kan orsaka oönskade biverkningar som magproblem och huvudvärk, så välj en produkt som passar dig och din kropp.
 4. Kostnad: Kostnaden för veganska proteintillskott kan variera beroende på märke, kvalitet och proteinkälla. Tänk på din budget och välj en produkt som ger dig mest värde för pengarna.
 5. Smak och konsistens: Smak och konsistens kan också vara viktigt när du väljer veganska proteintillskott. Vissa produkter kan ha en sandig eller kornig konsistens, medan andra kan ha en smak som inte passar dina smakpreferenser.
 6. Allergier och intoleranser: Vissa personer kan ha allergier eller intoleranser mot vissa ingredienser som används i veganska proteintillskott, så det är viktigt att läsa innehållsförteckningen noga och undvika produkter som innehåller ingredienser som orsakar allergiska reaktioner.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på proteinkälla, proteinkvalitet, sötningsmedel, kostnad, smak och konsistens när du väljer ett veganskt proteintillskott. Genom att välja en produkt som passar dina behov och smakpreferenser, kan du få de näringsämnen du behöver för att stödja din hälsa och träningsprestationer på ett hälsosamt sätt.

Vilket är det bästa veganska proteinpulvret just nu enligt teamet bakom Prokost.se?

Vi anser produkten Vegan Protein By Aware vara det bästa proteinpulvret man kan köpa just nu ifall man är på jakt efter att lägga till mer protein i sin kost.

Det smakar bäst av alla veganska protein vi prövat och är överkomligt vad gäller priset.

Sammanfattning veganska proteinpulver

Som vegan (eller vegetarian) är det förstås mycket svårare att få i sig den rekommenderade mängden protein på en daglig basis än vad det är för en normal person som följer en ”vanlig” kost.

Därför är det rimligt att man överväger diverse kosttillskott, i synnerhet om man börjat ta sig tiden att träna väldigt hårt. Då behöver man förstås mycket mer protein i omsättning i sin kropp än annars.

Ta gärna en titt på vår jämförelse och utnämning av vad vi anser vara Sveriges bästa proteinpulver.

Vi hoppas genuint att vår jämförelse varit till stor hjälp och att du hittar rätt kosttillskott för just dig och dina mål!

Här nedan kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Veganska Proteinpulvren som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Fler tillskott som vegetarianer och veganer kan behöva ta hittar du i denna artikel om bästa tillskotten för veganer och vegetarianer


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :

Bästa Veganska proteinpulvret – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : healthwell Hampaprotein EKO
 2. Bästa laktosfria : Core Soy Protein, 500g
 3. Billigast köp: Scitec Nutrition Soy Pro
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Soy Protein, 500g
 5. Bästa pulvret : healthwell Hampaprotein EKO
 6. Populärast i sökningar : healthwell Hampaprotein EKO