Författare Martin Olofsson på Prokost.se

Martin Olofsson 

Skribent och ultralöpare

Utbildning: Högskolan Dalarna, Linköpings Universitet

Martin har varit aktiv som skribent inom hälsa och träning sedan 2011. Genom åren har han författat många hundra artiklar om träning, träningsprogram, friskvård, kost och kosttillskott. Intresset har alltid funnits där och sedan många år är intresset också hans yrke.

Martin har en bakgrund inom tennisen, både som aktiv och som tränare. Han har också styrketränat under många år. Klassisk bodybuilding var den första kärleken. Sedan lockade dynamiken i crossfit. 

En stor nyfikenhet på allt som har med träning och hälsa att göra har också lett till ett intresse för mer renodlade konditionsidrotter. Landsvägscykling och löpning är de idrotter som fängslar mest. Just nu ligger mest fokus på ultralöpning med målet att hela tiden kunna springa längre och längre.

Att laga näringsrik mat för att klara av både vardagens jäkt och träning ligger Martin varmt om hjärtat. Hemma lagas det bara vegetariskt med rikligt med grönsaker, frukt, nötter och fullkorn. Att animaliska livsmedel saknas i den dagliga kosten innebär att Martin har full koll på vilka vitaminer och mineraler som vegetarianer och veganer kan behöva.

En annan sak som lockar är biohacking. Martin har ett stort intresse av biohacks som kan få kroppen att fungera bättre. Det kan handla om tillskott men också om periodisk fasta, nya träningsformer, knep för bättre sömn, isbad och mycket annat.

Bäst chans att hitta på Martin är på slingriga landsvägar eller på kontoret där han detaljstuderar de senaste forskningsrönen för att du ska få bästa möjliga tips och råd kring kosttillskott.  

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :