Hur snabbt verkar kosttillskott numera?

Hem » Blogg » Hur snabbt verkar kosttillskott numera?

Det här är en av de vanligaste sökningarna idag hos webbutiker som säljer kosttillskott, varför vi valt att besvara den så effektivt som möjligt.

Det finns otaliga mängder kosttillskott på marknaden idag, vissa mer effektiva än andra. Något de flesta har gemensamt dock är att de faktiskt fungerar och ger effekt — förutsatt att man har tålamodet att låta kosttillskottet göra sitt.

I det här inlägget tänker vi besvara den kanske vanligaste frågan vi får: hur snabbt verkar kosttillskott?

Tyvärr har den här något simpla frågan ett komplext svar.

Vitaminer och mineraler

Fungerar kosttillskott snabbare ifall du har en stor brist av ett visst mineral eller vitamin i din kropp?

Svaret är att det beror på vilket kosttillskott det är du stoppar i dig och vad det är som fattas i din kropp från första början.

Om du har brist på viktiga vitaminer och mineraler kan det ta ett par dagar för kosttillskottet att börja verka. Av erfarenhet kan jag som skriver det här inlägget, Nabil, intyga att D-vitamin på vintern bara tar några dagar att känna med tanke på vilken brist av det jag brukar få när det blir mörkt.

30 dagar är inte ovanligt

Generellt sett tar det upp till en månad innan det är tänkt att man ser några större förändringar till en följd av att man börjat inta ett visst kosttillskott, men som sagt, mycket beror på i vilken grad kroppen känner att den har en brist på näringsämnet i fråga.

Spelar det någon roll vilken tid på dagen du tar kosttillskottet?

Vi ber nästan alla ta sina kosttillskott med sin frukost på morgonen. Vissa kosttillskott innehåller mineraler och vitaminer som ger dig energi under dagens gång varför vi gärna ser att dessa tas redan på morgonen.

Är kvalitén och portionsstorlekarna viktiga?

Självklart. Kosttillskott från utlandet av dålig kvalité kan inte annat än vara ineffektiva då de helt enkelt inte innehar samma proteinhalt exempelvis som ett kvalitativt tillskott hade haft.

Även portionsstorlekarna är viktiga. Se till att du läser igenom vad varje tillverkare skrivit på sin förpackning när du köpt ett nytt kosttillskott och var samtidigt försiktig med att inte ta för mycket vilket också är lätt hänt.

Sammanfattning

Det behöver inte ta lång tid alls för dig att känna av ett kosttillskott, men låt det åtminstone gå några veckor innan du ger en produkt 1 stjärna som recension hos någon av webbutikerna i alla fall.

Använd gärna vår webbplats för att jämföra alla bästa kosttillskott på den svenska marknaden.