Bästa Arganoljan 2024

Hem » Hälsa » Eteriska oljor » Bästa Arganoljan 2024

Har du torr hud, sköra naglar eller torrt och sprött hår? Vill du hitta något som kan hjälpa mot alla dessa problem? Då ska du kanske kolla lite extra på bästa arganoljan som fungerar bra både som hårolja och för hud, naglar och ansikte!

I den här artikeln ska vi göra en recension av bästa arganolja och försöka ge svar på de frågor som du kan tänkas ha innan du köper det. Vi kommer också att avgöra vilken arganolja som är bäst i test!

Testvinnare Bästa Arganoljan – Prokost.se

Sidan innehåller annonser

Topplista med bäst i test arganolja

Vi har haft glädjen att prova HealthWell Pure Arganolja Eko, en produkt som verkligen visar sin styrka när det gäller kvalitet och mångsidighet. Denna olja är känd som "flytande guld" på grund av sina rika näringsmässiga egenskaper och förmåga att bidra till att förbättra hud, hår och naglar.

Arganolja är även fantastisk för hår. Den återfuktar och ger näring till torrt och frissigt hår, vilket ger det en vacker glans och gör det mer hanterbart. Dessutom kan den hjälpa till att stärka naglarna när den masseras in regelbundet.

Användarrecensioner av HealthWell Pure Arganolja Eko är övervägande positiva. Många användare har rapporterat förbättringar i sin hud och hårhälsa. De uppskattar dess icke-feta känsla och dess lätta doft. 

Flera har även blivit hjälpta med att minska sina eksembesvär. Blir vår testvinnare i kategorin arganolja tack vare sina delbetyg inom alla testkategorier som ger högsta totalbetyg.

Ca pris: 179 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Denna arganoljan är rik på essentiella fettsyror, antioxidanter och vitamin E, vilket gör den mycket närande för huden. Den absorberas snabbt och lämnar inte en fet hinna, vilket är en stor fördel för dem med fet eller kombinerad hudtyp. Vi har även märkt en märkbar skillnad i hudens lyster och mjukhet efter regelbunden användning.
Nackdelar
 • Det finns få nackdelar med denna produkt, men det är värt att notera att arganolja kan vara allergiframkallande för vissa personer. 

Loelle Arganolja med Pump är en ekologisk, kallpressad arganolja som återupplivar och återfuktar huden samtidigt som den ger näringsrik näring till håret. Den kommer i en praktisk pumpflaska och har uppskattats av användare för dess mångsidighet och effektivitet.

Generellt sett är användarna mycket nöjda med Loelle Arganolja med Pump. De älskar hur oljan gör huden mjuk och förbättrar hårets kvalitet. En användare berättade att de började märka en förbättring i deras hud efter bara några dagar av användning. En annan användare nämnde att oljan fungerar utmärkt för att få bort makeup. Det var dock också kritik mot pumpfunktionen som vissa ansåg var dålig.

Ca pris: 209 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Arganoljan i denna produkt är kallpressad, vilket innebär att dess näringsämnen är bevarade. När vi använder den som en hudvårdsprodukt, hjälper den till att balansera hudens fukt, samtidigt som den levererar essentiella näringsämnen som kan göra huden mjuk och smidig. Dessutom fungerar den utmärkt som en hårbehandling, levererar fukt och näringsämnen till hårets längder, vilket minskar frizz och gör håret mer hanterbart.
Nackdelar
 • Medan den största delen av återkopplingen har varit positiv, har några användare påpekat att pumpfunktionen inte fungerar optimalt. Vissa har rapporterat att istället för att spraya, kommer oljan ut i droppar, vilket kan vara mindre praktiskt.

Vi har utforskat Crearome Arganolja Kallpressad 30 ml noggrant och har hittat många anmärkningsvärda egenskaper. Denna arganolja är ekologisk och kallpressad, vilket innebär att den behåller de naturliga näringsämnena och antioxidanterna som finns i argankärnor.

En halvfet arganolja som lätt går in i huden. Den kommer att göra din hud mjuk och smidig och om du använder som inpackning till ditt hår så kommer du att få ett friskt starkt och glansigt hår!

Många användare uppskattar Crearome Arganolja för dess mångsidighet och naturliga ingredienser. De gillar att den är ekologisk och kallpressad, och rapporterar att den har förbättrat deras hår och hud på flera sätt. Doften kan vara ett problem för vissa, men många finner den acceptabel, om än distinkt.

Ca pris: 109 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • När det gäller hudvård är Crearome Arganolja lika effektiv. Den är särskilt användbar för mogen, torr och känslig hud, och har visat sig ha en hudregenererande effekt. Den kan användas för att mjukgöra och vitalisera huden, samt för att utjämna fina linjer och djupare rynkor vid långtidsanvändning.
 • En annan fördel är att oljan är helt ren och ekologisk, utan rester från lösningsmedel eller pesticider. Dess innehåll av naturliga antioxidanter och E-vitamin ger extra fördelar, och många användare har rapporterat att deras hud känns mer elastisk och smidig efter regelbunden användning.
Nackdelar
 • En av de nackdelar som vissa användare har upplevt är doften av Crearome Arganolja. Denna doft kan variera från batch till batch och kanske inte uppskattas av alla. 

Vi har testat Hjärtligt Arganolja och hittat att denna produkt lever upp till sitt löfte om att skydda, stärka och ge glans åt håret. Oljan känns verkligen lätt i håret och den nötaktiga doften är subtil, vilket ger en behaglig upplevelse vid applicering.

Användarna verkar överlag vara väldigt nöjda med Hjärtligt Arganolja. Många kunder har gett positiv feedback, där ord som "jätte bra", "magisk", "super nöjd" och "toppen" ofta används för att beskriva produkten. En användare poängterade att den verkligen "räddar hårtopparna" och en annan nämnde att produkten är "inte tung eller flottig". En del användare tyckte även att oljan är dryg och att håret blir mjukt och lätt att hantera. 

 

Ca pris: 220 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Det är uppenbart att Hjärtligt Arganolja erbjuder en rad fördelar för både håret och huden. För det första erbjuder oljan näring och glans till håret, vilket lämnar det mjukt och glänsande efter varje användning. För det andra skyddar oljan håret mot skadliga yttre påverkan som UV-strålar och värmeslitage. Dessutom är oljan allergivänlig, vilket gör att den passar utmärkt även för personer med känslig hud. Produkten är även biologiskt nedbrytbar och ej testad på djur, vilket gör det till ett etiskt och miljövänligt val.
Nackdelar

En liten nackdel kan vara att om oljan överdoseras kan håret upplevas som flottigt. Detta kan dock lätt undvikas genom att följa anvisningarna om att använda endast en liten mängd per gång.

 

 

bästa arganoljan

Köpguide Arganolja

Vad är arganolja?

Arganolja är en eterisk olja som man pressar ur frön som kommer från frukterna på arganträdet. Trädet kommer ursprungligen från Marocko och där har man använt arganolja i matlagning och som skönhetsprodukt sedan 1200-talet.

Oljan importerades till Europa redan på 1700-talet, men kunde inte riktigt vinna över olivolja i popularitet. I slutet på 1900-talet upptäcktes arganoljans fantastiska egenskaper i skönhetsvård och har sedan dess har intresset för den ökat rejält!

Arganolja innehåller E-vitamin, essentiella fettsyror och antioxidanter. Om man ska använda oljan i matlagning så rostas fröna först innan man pressar ut oljan, men för hudvård och liknande så kallpressas oljan. 

Vad är arganolja bra för?

Arganolja har faktiskt ganska många användningsområden:

 • Torr hud.
 • Bra mot eksem.
 • Lindrar acne.
 • Ger ett starkt och friskt hår
 • Stärker sköra naglar och nagelband.
 • Om man äter den förbättrar den matsmältningen
 • Kan sänka kolesterolvärdet

Det finns alltså framför allt två huvudsakliga användningsområden för arganolja, i matlagning och för skönhetsvård. Nu ska vi titta lite närmre på de olika typerna:

Arganolja i matlagning

Arganolja som matolja är en väldigt exklusiv produkt, och är således väldigt dyr. Den har en kraftig, nötig smak och man bör inte använda för stor mängd på grund av det. I vår del av världen så är det inte en jättevanlig olja till matlagning, men i ursprungslandet Marocko är det en basvara.

Att äta arganolja är som sagt ett bra sätt att förbättra matsmältningen och sänka sitt kolesterolvärde.

arganolja i matlagning

Arganolja till skönhetsvård

Som skönhetsprodukt är arganoljan desto vanligare i vår del av världen! Den är känd för sina positiva effekter på slitet och glanslöst hår och väldigt torr och rynkig hud.

Det är framförallt E-vitaminet och antioxidanterna i arganoljan som ger de här effekterna på hud och hår, och det finns många vittnesmål om hur bra det faktiskt fungerar.

Det är viktigt att tänka på att om man är nötallergiker så kan man även vara allergisk mot argannötter, så har du allergi så var försiktig innan du använder arganolja!

Vilka säljer arganolja?

Om du vill köpa arganolja ska du gå till hälsokostbutiker eller butiker som säljer hudvård. Det finns produkter i olika prisklasser och olika typer av produkter (till exempel schampo, balsam, hudolja, kroppsolja, ansiktsmasker och så vidare).

I vårt test har vi valt ut produkter av olika typer och i olika prisklasser så att du ska kunna välja ut de produkter som passar bäst för just dig!

Priset på arganolja?

I vårt test har vi hittat produkter med arganolja från ca 100 kr och uppåt. Priset beror förstås på vad det är för typ av produkt, storlek på förpackning och oljans renhet (vissa produkter är uppblandade med andra oljor vilket kan vara bra att ha koll på!).

köpa arganolja på nätet

Bäst i test arganolja

Här kan du se vilken arganolja som vi har utsett till testvinnare i vårt test – bästa arganolja!

Vi på Teamet förstår vikten av högkvalitativa skönhetsprodukter för vår hud och vårt hår. Därför har vi nyligen utfört ett omfattande test av arganolja, som är känt för dess många hälsofördelar. Vår metodik var omfattande, noggrann och fokuserad på att ge dig den mest tillförlitliga informationen för ditt köp.

Först samlade vi ett urval av olika arganoljor från olika varumärken och leverantörer, både lokalt och internationellt. Vi valde olika prisklasser och sorter för att garantera en bredd i vårt test.

Kvalitet var vår primära bedömningskriterium. Vi undersökte varje produkts ursprung, autentisering och certifiering. Vi ville säkerställa att alla oljor vi testade var 100% rena och organiska, utan tillsatser eller kemikalier.

Vi observerade också hur väl varje olja absorberades av huden. Arganolja borde sjunka in snabbt och effektivt, utan att lämna en fet rest.

Priset var också en faktor i vårt test. Även om vi ville hitta den bästa produkten, ville vi också se till att den hade ett rimligt pris.

Vi utförde även tester på håret för att se hur väl oljan gav fukt och lyster till torra och skadade hårstrån. Vi tog även hänsyn till huruvida oljan lämnade någon rest i håret efter applicering.

Vårt team arbetade hårt för att se till att vi utförde en rättvis och balanserad jämförelse av alla produkter. Genom att analysera alla dessa faktorer hoppas vi att vi har gett dig en omfattande guide för att köpa den bästa arganoljan för dina behov. Vi ser fram emot att dela våra toppval och rekommendationer med er alla inom kort.

Bilder från vår testfabrik

Vanliga frågor – Arganolja

Varför ska man använda arganolja?

Många använder det mot torr hud och eksem

Var kommer arganolja ifrån?

Arganolja används ofta för hud- och hårvård tack vare sina närande och mjukgörande egenskaper. Den kan hjälpa till att återfukta huden, minska tecken på åldrande, och stärka och ge glans åt håret. Den kan även användas i matlagning, speciellt i traditionella marockanska rätter.

Är arganolja säker att använda?

Ja, arganolja är generellt säker att använda både topiskt och internt. Men som med alla produkter kan vissa personer vara allergiska mot den, så det är bäst att göra ett patchtest innan du använder den över stora ytor på huden.

Hur väljer jag en bra arganolja?

Välj en arganolja som är 100% ren, kallpressad och ekologisk. Kontrollera etiketten för att försäkra dig om att det inte finns några tillsatser eller syntetiska ingredienser.

Kan jag använda arganolja i ansiktet?

Ja, arganolja kan vara ett bra val för ansiktet eftersom den är lätt och inte-komedogen, vilket betyder att den inte täpper till porerna. Den kan bidra till att återfukta huden och minska fina linjer och rynkor.

Är arganolja bra mot akne?

Tack vare dess icke-komedogena egenskaper och höga innehåll av antioxidanter kan arganolja potentiellt hjälpa till att balansera oljeutflödet i huden och minska inflammation, vilket kan vara till fördel för aknebenägen hud.

Sammanfattning

Arganolja kommer från frön från det unika Arganträdet som har sitt ursprung i Marocko.

Man använder arganolja både i matlagning och till skönhetsvård.

Arganolja är väldigt bra för att behandla till exempel torr hud, rynkor, eksem, acne, matsmältningsproblem och sköra naglar.

Det finns många olika typer av produkter med arganolja att köpa idag till exempel schampo, hudolja, ansiktsmasker, ansiktskräm, skäggolja och som ren kallpressad olja.

Om man lider av nötallergi så kan man även vara allergisk mot argannöten, därför ska man vara väldigt försiktig innan man använder arganolja om man är nötallergiker!

Här kommer vår sammanfattade topplista med den Arganoljan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Arganoljan – Slutsats Prokost.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa arganolje -produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Arganolja

https://www.svenskhalsokost.se/arganolja-en-mirakelolja

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :