Bästa Lysin -Kosttillskotten 2024

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa Lysin -Kosttillskotten 2024

Om man tränar mycket och är intresserad av hur man kan leva så hälsosamt som möjligt så har man förmodligen hört mycket om aminosyrors fördelaktiga egenskaper.

En av de här aminosyrorna heter lysin (l-lysin eller l lysin), och den har som sina ”släktingar” många bra effekter på kroppen.

I den här texten ska vi berätta om vad bästa lysin är för något, vad det kan användas för och vi ska också göra en liten recension av de bästa lysin kosttillskotten. 

Slutligen ska vi avgöra vilket lysin som enligt oss är bäst i test, genom att värdera viktiga faktorer som renhet, kvalitet, dosering och pris!

Sidan innehåller annonser,

Topplista med de bästa lysin produkterna

Bäst i Test
Core Lysine

Core Lysine

TYP: Kapsel

En kapsel innehåller 750 mg lysin

Core Lysine är ett högkvalitativt lysin tillskott som har visat sig vara effektivt för att främja muskeluppbyggnad, stärka immunförsvaret och förebygga och behandla herpesinfektioner.

En av de största fördelarna med Core Lysine är dess höga renhet och kvalitet. Produkten innehåller endast rent lysinpulver av högsta kvalitet, utan tillsatser eller onödiga ingredienser. Detta gör produkten lämplig för personer som vill undvika tillsatser och allergener i sin kost.

Hög dosering av l-lysine i en kvalitativ och prisvärd form från Svenskt kosttillskott. Kan vara det du behöver för att förbättra hår, hud, naglar och skelett. Många rapporterar att du slipper munsår och blåsor i munnen när de tar denna produkt. En testvinnare.

Ca pris: 149 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Högdoserat, 50 % mer L-lysin per kapsel än många konkurrenter.

Core Lysine är också lätt att använda. Produkten kommer i en smidig kapsel form som gör det enkelt att ta med sig och använda när som helst. 

 

Nackdelar

 Inga kända

1000 mg L-lysin per kapsel. För uppbyggnad av kollagen i kroppen. Ger effekt på hår, hud, naglar och benstomme. Många användare rapporterar att de sluppit munsår.

Ca pris: 249 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Vegetabiliska tabletter

Många har fått hjälp med munsår

Nackdelar

Lite stora tabletter, annars bra och fyller sitt syfte.

Lysin i pulverform så att du kan dosera själv i den shake.Core Lysine Pulver från Svenskt Kosttillskott är en högkvalitativ lysinprodukt som är utformad för att hjälpa till att främja muskeluppbyggnad, stärka immunförsvaret och förebygga och behandla herpesinfektioner. Produkten innehåller 100% rent lysinpulver av högsta kvalitet, utan tillsatser eller onödiga ingredienser.

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Pulver gör att du kan dosera helt själv.

Kan enkelt blandas med din favoritdryck eller proteinshake. 

Nackdelar

 Inga kända 

Lysin i pulverform så att du kan dosera själv i den shake. Essentiell aminosyra som innebär att kroppen inte själv kan producera det. Bra omdömen

Ca pris: 210 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

3000 mg per portion

Nackdelar

 -

L-Lysine 500 mg Great Earth

L-Lysine 500 mg Great Earth

Typ: Kapsel

30 portioner per förpackning

En månads förbrukning av lysin från kvalitetsmärket green earth i vegetabiliska kapslar.
 

Ca pris: 140 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

 -

Ett högkvalitativt kosttillskott som innehåller aminosyran l-lysin i pulverform. En perfekt bulkvara för dig som vill skapa egna kosttillskott.

Ca pris: 119 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Tillverkad i Sverige.

Nackdelar

 -

Vad är lysin?

Lysin är som sagt en aminosyra. En essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen inte kan tillverka det på egen hand. Vi måste alltså få i oss lysin via maten vi äter eller via kosttillskott.

Lysin kollagenet i kroppen, det protein som bygger upp cellvävnad som brosk, hud och hår. Det hjälper också till när tarmen ska ta upp kalcium, vilket gör att skelettet mår bättre.

För att få i sig lysin via maten så är det kött, ägg och mjölkprodukter som gäller. Är man vegetarian eller vegan är det alltså väldigt viktigt att man ser till att få i sig lysin via tillskott.

lysin i ägg och mjölk
Naturligt lysin i ägg, mjölk och kött

Kosttillskott av lysin kallas för L-lysin, L:et betyder att det innehåller en fri form av aminosyran.

Positiva effekter av lysin

Så vad kan lysin göra för dig? Här kommer några av de effekter som lysin anses ge på hälsan:

 • Starkare naglar och hår.
 • Stärker elasticiteten i vener, vävnader, kapillärer och artärer.
 • Stärker skelettet
 • Kan hjälpa vid munsår orsakade av herpesvirus.

Väldigt bra egenskaper alltså! Då kommer ju frågan upp om det kan finnas något negativt med att ta lysintillskott? Det ska vi titta på nu!

bästa lysin för hår hud naglar

Biverkningar av lysin?

Lysin anses vara ett väldigt säkert kosttillskott som är svårt att överdosera. Det finns dock några biverkningar man kan känna av om man överskrider dosen 3 gram per dag:

 • Kramper i magen.
 • Diarré.
 • Illamående.

Om du bara håller dig till rekommenderade dosen så ska du alltså inte behöva uppleva de här biverkningarna!

Var köper jag L-lysin?

Du hittar det på hälsokostbutiker eller på apotek.

I vårt bäst i test kommer du att hitta lysinprodukter som du kan beställa hem direkt i din brevlåda!

Vad kostar lysin?

I vår genomgång har vi hittat lysinprodukter i olika prisklasser.

 Priserna ligger på från ca 60 kr till ca 300 kr.

Att hitta en lysinprodukt som både passar dina behov och din prisnivå tror vi inte blir svårt!

Bäst i test lysin

Här kan du se vår topplista och vilken lysinprodukt som vi har utsett till vinnaren i vårt bäst i test – bästa lysin kosttillskott!

När man letar efter det bästa lysin kosttillskottet finns det flera faktorer att tänka på. Som experter inom hälsa och kosttillskott vill vi dela med oss av några viktiga punkter att ha i åtanke.

För det första bör man titta på renheten och kvaliteten på lysinet. Det är viktigt att välja ett lysin tillskott som är tillverkat av högkvalitativa ingredienser och som inte innehåller några tillsatser eller onödiga ingredienser. Vi rekommenderar att man väljer ett tillskott som är tillverkat av 100% rent lysin.

För det andra bör man titta på doseringen. Det är viktigt att välja ett lysin tillskott som ger en tillräcklig dos av lysin för att uppnå de önskade hälsofördelarna. Doseringen kan variera beroende på syftet med användningen av lysin tillskottet, men vi rekommenderar vanligtvis en dos på 500-1000 mg per dag.

För det tredje bör man titta på tillverkarens oberoende verifiering och kvalitetskontroller. En tillverkare som har genomfört oberoende verifiering och kvalitetskontroller kan ge en extra trygghet att produkten innehåller vad den utlovar och att den är av hög kvalitet.

Slutligen bör man ta hänsyn till den personliga hälsoprofilen. Personer med vissa hälsotillstånd, t.ex. graviditet eller njursjukdom, bör rådgöra med en läkare innan de tar lysin kosttillskott.

Som experter inom hälsa och kosttillskott rekommenderar vi att man noga överväger dessa faktorer när man väljer det bästa lysin kosttillskottet. Genom att göra en noggrann forskning och välja en högkvalitativ produkt, kan man säkerställa att man får alla hälsofördelar av lysin.

Dessa områden har vi gett delbetyg som sedan har adderats ihop till ett totalbetyg som vi har haft som utgångsvärde när vi sedan testat och bedömt fler kriterier.

Vi har tittat på en massa olika faktorer för att kunna bestämma vilken lysinprodukt som vi anser är bäst i test! Pris och kvantitet är exempel på faktorer som har undersökts för att avgöra det. Även andras tester, betyg och omdömen har vägts in i vårt totala betyg.

Vanliga frågor – Lysin

Vad är Lysin?

Lysin är en essentiell aminosyra som din kropp inte kan producera själv.

Vad är Lysin viktigt för?

Lysin hjälper till att få ett bra skelett, hud, naglar och fina artärer/vener bland annat.

Vilken mat innehåller Lysin?

Soja, bönor, linser och quinoa är bra exempel på hur du kan få i dig lysin naturligt.

Vilka är de främsta funktionerna av lysin?

Lysin bygger upp proteiner, bidrar till muskeluppbyggnad och -reparation, stärker immunförsvaret, är viktig för produktionen av hormoner och enzymer, och kan bidra till att förebygga och behandla herpesinfektioner.

Vilket är det rekommenderade dagliga intaget av lysin?

et rekommenderade dagliga intaget av lysin varierar beroende på individens kroppsvikt och behov, men vanligtvis är det cirka 12 mg per kilo kroppsvikt, vilket innebär 840 mg per dag för en person som väger 70 kg.

Vilka är några vanliga användningsområden för lysintillskott?

Lysintillskott används ofta för att främja muskeluppbyggnad och -reparation, stärka immunförsvaret, förbättra sårläkning och förebygga och behandla herpesinfektioner.

Sammanfattning

Lysin är en essentiell aminosyra som kroppen inte kan bilda på egen hand.

De bästa lysin produkterna har positiva effekter på elasticiteten i hud, hår och blodsystemet. Det är också stärkande för skelettet och kan ha lindrande effekter på munsår.

LysinInformation
Vad är det?En essentiell aminosyra som kroppen inte kan producera själv och som därför måste fås via kost eller kosttillskott
FunktionerBygger upp proteiner, bidrar till muskeluppbyggnad och -reparation, stärker immunförsvaret, är viktig för produktionen av hormoner och enzymer, kan bidra till att förebygga och behandla herpesinfektioner
MatkällorKött, fisk, mejeriprodukter, ägg, quinoa, linser, bönor, nötter, frön
Rekommenderat dagligt intagCirka 12 mg per kilo kroppsvikt, vilket innebär 840 mg per dag för en person som väger 70 kg
BristLågt intag av lysin kan leda till minskad muskelmassa, nedsatt immunförsvar, försämrad sårläkning, trötthet och minskat näringsupptag
ÖverskottInga kända biverkningar av höga doser lysin, men höga doser kan öka kalciumupptaget och kan därför vara skadligt för personer med njurproblem eller osteoporos

Källor

https://formell.se/lysin/

https://www.revivabio.se/produkt/l-lysin/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa lysin -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Lysin – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Lysine
 2. Bästa vegetabiliska : L-Lysine 500 mg Great Earth
 3. Billigast köp: Core Lysine Pulver
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Lysine
 5. Bästa tabletter : Solgar l-lysine 1000 mg
 6. Populärast i sökningar : Core Lysine