Bästa HMB Kosttillskott 2024

Hem » Träning » Muskeltillväxt » Bästa HMB Kosttillskott 2024

Välkommen till vår omfattande guide för att hitta den bästa HMB-produkten! Om du är en atlet eller någon som vill optimera dina träningsresultat, har du förmodligen stött på HMB, eller Beta-Hydroxy Beta-Metylbutyrat, som ett populärt kosttillskott. HMB har visat sig hjälpa till att förbättra muskelmassa, styrka och uthållighet genom att stödja muskelåterhämtning och minska muskelnedbrytning.

Men med ett överflöd av HMB-produkter på marknaden, hur vet du vilken som är den bästa? Det är här vi kommer in. Vi har noggrant granskat och testat en rad av de bästa HMB-tillskottenför att ge dig en genomtänkt, opartisk och informativ guide. Vi har analyserat ingredienser, granskat kundrecensioner, jämfört priser och testat produkterna själva för att ge dig en klar bild av vilka produkter som verkligen levererar och är bäst i test HMB.

Bäst i test HMB – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa HMB produkterna

Core HMB™ är ett högdoserat HMB-tillskott som även är förstärkt med mineralet zink. Varje dagsdos levererar 3600 milligram HMB, vilket är en betydande mängd jämfört med den naturliga dos vi får när kroppen ombildar ämnet från leucin. Denna produkt är utformad för att optimera muskelbyggandet genom att motverka muskelnedbrytning, vilket gör den särskilt populär bland kroppsbyggare och de som fastar.

Användare av Core HMB™ har generellt givit positiva omdömen om produkten. En användare, Carl, rapporterade att han märkte en tydlig skillnad i muskeltillväxt, medan en annan, Mattias M., sade att produkten sänkte hans kortisolnivåer under fasta. Användaren William beskrev produkten som "underbar" och noterade att han hade gått upp i styrka och muskelmassa sedan han började använda HMB under sin fasta.

Efter noggrann utvärdering och jämförelse av flera HMB-tillskott på marknaden, har vi valt Core HMB som testvinnare för bästa HMB-tillskott. Detta baserat på faktorerna kvalitet, dosering, pris och användarrecensioner

Ca pris: 249 kr

 

Fördelar
 • Hög koncentration av HMB: Core HMB™ levererar en betydande dos av HMB, vilket kan bidra till att främja muskelbyggandet och motverka muskelnedbrytning.
 • Förstärkt med zink: Zink bidrar till en normal proteinsyntes, vilket är avgörande för muskelbyggande och återhämtning.
 • Praktisk tablettform: Många användare uppskattar att Core HMB™ är i tablettform, vilket gör det enkelt att ta med sig och använda vid behov.
Nackdelar
 • Dosering: Rekommenderat intag är sex kapslar per dag, vilket kan vara omständigt för vissa användare.

Olimp HMB Mega Caps™ är ett högkoncentrerat kosttillskott som innehåller den bioaktiva metaboliten beta-hydroxy-beta-metylbutyrat (HMB). Varje kapsel levererar 1 000 mg HMB, vilket gör detta tillskott till ett kraftfullt verktyg för de som letar efter optimal muskeltillväxt och återhämtning.

Dagligt tillskott för ett hälsosamt och aktivt liv! Många anser att de ökar i styrka lättare sedan de börjat med det här tillskottet!

Ca pris: 289 kr

 

Fördelar
 • Högdoserad: Med 1 000 mg HMB per kapsel är Olimp HMB Mega Caps™ ett av de mest potenta HMB-tillskotten på marknaden.
 • Enkel att använda: Kapslarnas storlek gör dem lätta att svälja och bekväma att ta med sig.
 • Kostnadseffektivt: En förpackning innehåller 30-60 portioner beroende på dosering, vilket innebär att det räcker en hel månad vid maximal dosering.
Nackdelar
 • Inget extra tillsatt: Vissa konsumenter kanske föredrar ett komplexare tillskott som också innehåller andra aktiva ämnen som stöder muskelåterhämtning och tillväxt.

Perfekt när du deffar och vill behålla en maximal nivå av muskelmassa. Motverkar muskelnedbrytning och påskyndar återhämtning. Förstärkt med kalcium för att öka upptaget. Användare tycker att det är ett väldigt bra tillskott som verkligen ger resultat!

Ca pris: 199 kr

 

Fördelar
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Inte alltid i lager
Bulk HMB-kapslar

Bulk HMB-kapslar

MÄNGD: 180 kapslar

Ett väldigt billigt kosttillskott med HMB! Populärt hos bodybuilders och tränare! Ökar styrka och muskelmassa och många tycker att det fungerar precis som det ska, men att kapslarna kan vara lite svåra att svälja.

Ca pris: 80 kr

 

Fördelar

-

Nackdelar

-

BioTechUSA HMB är ett kosttillskott som är utformat för att stödja muskelökning och återhämtning. Varje portion av BioTechUSA HMB ger 3.000 mg beta-hydroxi-beta-metylbutyrat (HMB), en potent ingrediens som används av professionella kroppsbyggare och fitnessentusiaster för att hjälpa dem att uppnå sina fitnessmål.

Ca pris: 230 kr

 

Fördelar
 • Ökad muskelmassa: HMB har visat sig stödja muskelökning, vilket gör det till ett utmärkt komplement för de som strävar efter att bygga och behålla muskelmassa.
 • Förbättrad återhämtning: HMB kan bidra till att minska muskelskador, vilket förbättrar återhämtningen och hjälper dig att komma tillbaka till träningen snabbare.
 • Säkra och kvalitetsingredienser: Som med alla BioTechUSA-produkter består BioTechUSA HMB av säkra och noggrant utvalda ingredienser.
Nackdelar

-

bästa hmb

Vad är HMB och varför ska du ta ett tillskott?

Du kanske har hört talas om HMB förut. Det är en förkortning för ß-hydroxy-ß-methlbutyrat och är en nedbrytningsprodukt av leucin. Leucin i sin tur är en essentiell aminosyra.

Varför ska man då använda sig av detta ämne? Jo, studier har visat att detta ämne har en positiv effekt på kroppens muskelproteinomsättning. Det i sin tur innebär att ett tillskott är bra att använda vid sjukdomar som bryter ner kroppens muskler eller om man lever i en svår fysisk stress.

HMB brukar dock även användas av kroppsbyggare som lyfter tungt på gymmet. Användare upplever nämligen att de blir starkare, presterar bättre på gymmet, att muskelmassan ökar och att muskelproteinnedbrytningen minskar. Det finns alltså många fördelar med detta supplement.

Vilka har nytta av att inta tillskottet?

Det finns många som kan dra nytta av att använda detta ämne. De användare som upplever en positiv effekt vid träningen är bland annat tyngdlyftare, kroppsbyggare, crossfitatleter, fotbollsspelare och människor som sysslar med uthållighetssporter.

Många upplever en positiv effekt vid diet då muskelmassan inte bryts ned om du intar tillskottet.

uthållighet och minska muskelnedbrytning med hmb

Fördelar med HMB

Det finns en mängd fördelar med att inta ett tillskott av detta ämne. Det bästa HMB gör för din kropp är bland annat:

 • Du får bättre uthållighet (bra vid uthållighetssporter)
 • Du presterar bättre på gymmet
 • Din återhämtningstid mellan träningspassen minskar
 • Din styrka ökar, vilket märks vid styrkelyft
 • Muskelmassan ökar enklare
 • Muskelmassan bibehålls om du går på diet eftersom muskelnedbrytningen motverkas.

Det finns alltså en rad olika fördelar med kosttillskottet oavsett vilken sorts sport du håller på med. All träning kan dra fördelar av att du intar HMB innan träningspassets start.

Vilket tillskott är det bästa?

Alla kosttillskott i vårt test har visat mycket bra resultat för användare och de upplever sig känna bra effekter vid träningen. De har alla samma funktion, men något som skiljer sig åt är bland annat doseringen.

Vissa produkter är högdoserade och innehåller mer av det verksamma ämnet per kapsel. En fördel med att välja ett högdoserat tillskott är att får i dig mer av ämnet, men det kan också vara en nackdel om du vill börja med en låg dos. Det bästa tillskottet för just dig är därför bland annat baserat på hur stor dos du vill inta.

Hur ska jag dosera tillskottet?

De studier och tester som har genomförts visar inte på någon specifik mängd som är den bästa doseringen. Det vanligaste är dock att mellan 2 och 4 gram per dag. Det finns inga kända biverkningar, men som med alla tillskott så bör man inte ta för mycket. De flesta tillskott finns som kapslar så det blir enkelt att dosera.

Det vanligaste är att ta tillskottet strax före träningspasset för att uppnå en bra styrkeeffekt när du tränar.

2 till 4 gram hmb om dagen är lämpligt

Bäst i test av HMB

HMB, eller Beta-Hydroxy Beta-Metylbutyrat, är ett populärt kosttillskott som ofta används av idrottare och personer som tränar för att förbättra muskelmassa och styrka. För att bestämma den bästa HMB-produkten, har vi genomfört ett test enligt följande steg:

 1. Urval av produkter: Vi samlade en lista över populära HMB-produkter från olika tillverkare. Vi försökte att inkludera ett brett utbud av produkter, inklusive HMB i kapselform, pulverform och som en del av större pre- eller post-workout-supplements.
 2. Ingrediensanalys: Vi granskade ingredienserna i varje produkt. Viktigt var att kontrollera mängden HMB per portion, samt eventuella andra ingredienser som kan påverka effektiviteten.
 3. Kvalitetskontroll: Vi kontrollerade varje produkts certifikat för god tillverkningssed (GMP) och andra relevanta kvalitetssäkringar. Vi gav högre betyg till produkter med högre kvalitetsstandarder.
 4. Kundrecensioner och feedback: Vi granskade kundrecensioner och betyg för att få en bättre förståelse för produktens effektivitet och eventuella biverkningar.
 5. Pris och värde: Vi jämförde priset på varje produkt med mängden och kvaliteten på HMB den innehåller, för att bestämma vilken produkt som ger bäst värde för pengarna.
 6. Prova produkterna: Om möjligt, provade vi produkterna själva för att bedöma hur enkelt det är att ta produkten, hur den smakar (om relevant), och eventuella omedelbara fysiska reaktioner.

Vi väljer ut de populäraste produkterna och jämför dessa och vi tar pris men inte märke i beaktning, utan det viktigaste är funktion, effekt och kvalité. Här hittar du vår topplista med bästa HMB

Bilder från våra tester:

Avslutande ord

De bästa HMB produkterna gör att du kan öka din muskelstyrka och uthållighet samtidigt som du snabbar på din återhämtning, allt med ett enda tillskott. Testa dig fram för att hitta den bästa doseringen för just dig. Alla produkter i vårt test höll måttet och användare upplever att de ger ett bra resultat och stor effekt.

Då tillskottet är mycket potent kan du börja med en lägre dos och sedan öka. Se därför till att det kosttillskott du köper enkelt går att dosera utefter dina önskemål.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de HMB som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Vanliga korta frågor och svar om HMB (FAQ)

Hur mycket HMB ska jag ta?

De studier och tester som har genomförts visar inte på någon specifik mängd som är den bästa doseringen. Det vanligaste är dock att mellan 2 och 4 gram per dag.

Är HMB ett bra muskelbyggarämne eller pengar i sjön?

Det råder stor oenighet bland forskare och användare om HMB har någon större effekt. Flera studier pågår, under tiden får du helt enkelt testa själv och utvärdera.

Vad är HMB?

HMB, eller beta-hydroxi-beta-metylbutyrat, är en metabolit av den essentiella aminosyran leucin. Det används ofta som ett kosttillskott för att främja muskelåterhämtning och -tillväxt.

Hur fungerar HMB?

HMB tros minska muskelnedbrytningen och stimulera muskelproteinsyntesen, vilket gör att musklerna återhämtar sig snabbare efter träning och bygger upp ny muskelmassa mer effektivt.

Hur ska jag ta HMB?

HMB tas oftast i kapselform, men finns också som pulver. Dosering kan variera, men en vanlig rekommendation är 3-6 gram per dag, fördelat över flera doser och ofta taget i samband med måltider.

Finns det några biverkningar av HMB?

HMB är generellt säkert för de flesta människor när det tas i rekommenderade doser. Biverkningar är sällsynta, men kan inkludera magbesvär, illamående eller hudutslag.

Vem ska ta HMB?

HMB kan vara särskilt fördelaktigt för de som regelbundet deltar i intensiv styrketräning eller andra fysiska aktiviteter som orsakar muskeltrötthet. Det kan också vara användbart för äldre vuxna som vill minska muskelförlust som en del av åldrandet.

Var kan jag köpa HMB?

HMB-tillskott kan köpas i hälsokostaffärer, vissa stormarknader och online. Som alltid bör du kontrollera produktens kvalitet och tillförlitligheten hos tillverkaren innan du köper.

Kan jag ta HMB tillsammans med andra kosttillskott?

HMB kan tas tillsammans med andra kosttillskott, men det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller dietist innan du kombinerar kosttillskott. Vissa kosttillskott kan interagera med varandra, vilket kan påverka deras effektivitet eller orsaka oönskade biverkningar.


Testvinnare Bästa HMB – Slutsats


Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa GMB-produkter är Svensk Hälsokost, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Källor:

https://muscles.se/artiklar/kost-tillskott/muskelbyggande-kosttillskott-hmb/, https://www.myprotein.com/thezone/training/hmb-what-is-it-what-are-the-benefits/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :