Bästa Kelp – Vad är Kelp – Bäst i test 2024

Hem » Hälsa » Hud-Hår-Naglar » Bästa Kelp – Vad är Kelp – Bäst i test 2024

Välkommen till vår sida dedikerad till att utforska det fascinerande ämnet kelp! Kelp, även känt som havstång, är en otrolig marin växt som spelar en avgörande roll för många marina ekosystem runt om i världen.

Här kommer vi att dyka djupt in i vad bästa kelp är, dess många användningsområden och hälsofördelar. Dessutom kommer vi att presentera resultat från vårt omfattande ”bäst i test kelp” där vi jämförde olika kelp-produkter på marknaden (kapslar, flytande och tabletter) för att hitta de absolut bästa alternativen för dig att köpa.

Bästa Kelp – Bäst i vårt test – Snabblistan

Sidan innehåller annonser

Topplistan med de bästa Kelp -produkterna

Jod från algen kelp i vegansk version. Bidrar bland annat till sköldkörtelns normala funktion och en normal energiomsättning. Många vitaminer, mineraler och antioxidanter på samma gång. Bra betyg.

Fördelarna inkluderar dess naturliga källa till jod och enkel dosering. Nackdelarna innefattar osäkerhet i jodinnehåll, potentiella allergiska reaktioner och interaktioner med mediciner. 

Genomgående bra delbetyg i vårt testprotokoll gör att vi placerar denna som bäst i test.

Ca pris: 149 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

Naturlig källa till jod: Jod Kelp Healthwell utvinns från brunalger (kelp) som är en naturlig och hållbar källa till jod. Detta är en fördel för dem som föredrar naturliga och ekologiska ingredienser.

Jod för sköldkörtelfunktion: Jod är ett viktigt näringsämne för normal sköldkörtelfunktion och hormonproduktion. Regelbunden användning av Healthwells Jod Kelp kan hjälpa till att upprätthålla en sund sköldkörtel och därmed bidra till en balanserad ämnesomsättning.

Lätt att dosera: Kosttillskottet kommer i kapselform, vilket gör det enkelt att dosera och ta med sig. Detta gör att användarna kan följa rekommenderade doseringsanvisningar med större noggrannhet.

Nackdelar

Kelp som jodkälla: Även om kelp är en naturlig källa till jod, kan halten av jod variera betydligt mellan olika kelp-skördar. Detta kan innebära en viss osäkerhet i jodinnehållet för varje kapsel.

Allergiska reaktioner: Vissa individer kan vara allergiska mot skaldjur eller jod, vilket kan leda till allergiska reaktioner vid användning av Jod Kelp Healthwell. Personer som är känsliga för sådana allergener bör vara försiktiga när de tar detta kosttillskott.

Sköldkörtelkomplex
Thyroid Strength

Thyroid Strength

TABLETTER: 90

Ett högdoserat kosttillskott för sköldkörtelfunktionen. Tillsammans med bland annat ashwagandha och L-tyrosin ger detta tillskott de bästa förutsättningarna för sköldkörteln. Den innehåller även, forskolin och kelp. Däremot är det dyrt. Användare rapportera bra resultat och betygen är goda.

Ca pris: 889 kr

 

Fördelar
 • Allsidig formel: Produkten kombinerar viktiga näringsämnen med växtbaserade extrakt för att skapa en allsidig formel.
 • Whole Food-konceptet: MegaFood tar steget längre än många andra företag genom att använda hela grönsaker, frukter, örter och bär i sina produkter, vilket ger en mer naturlig och heltäckande näringsprofil.
 • Högkvalitativa ingredienser: De noggranna tester som utförs av MegaFood och dess systerföretag Innate Response garanterar att ingredienserna är av högsta kvalitet.
Nackdelar
 • Priset: Som ett resultat av den höga kvaliteten och de stränga testningarna kan produkten vara dyrare än andra sköldkörtelstöd på marknaden.
 • Storleken på tabletterna: Vissa användare har rapporterat att tabletterna är stora och kan vara svåra att svälja.

Detta supplement är speciellt formulerat för att ge ett brett spektrum av näringsämnen, som är nödvändiga för optimal hälsa. Även om produkten inte direkt innehåller kelp, ett populärt marint tillskott känt för dess rika jodinnehåll, inkluderar den jod, ett mineral som är avgörande för sköldkörtelfunktionen och som ofta hämtas från kelp. Ett tillskott för dig som är i behov av extra vitaminer och mineraler där du samtidigt få i dig jod från kelp. Användare är mycket nöjda och upplever att de får bra effekter på immunförsvaret!

Ca pris: 140 kr

 

Fördelar
 • Det är tydligt att Vitamineral Complex har designats med omsorg och tanke. Dess komplexa profil av 12 vitaminer och 11 mineraler är tänkt att komplettera en hälsosam kost och ge de näringsämnen som ofta saknas i våra dagliga måltider. Dessutom innehåller detta supplement extrakt från blåbär, nypon, vitlök, rödbeta, spirulina och pomerans, vilket ger en extra boost av antioxidanter och andra viktiga näringsämnen.
Nackdelar
 • De som har särskilda kostbehov eller känsligheter behöva dubbelkolla ingredienserna noggrant. 

Better You Premium Kelp/Jod är ett kosttillskott framtaget för att ge en rik källa till det essentiella mineralet jod. 

För att ämnesomsättningen ska fungera normalt och dessutom stödja sköldkörtelns funktion så kan dessa kapslar vara något för dig! En kapsel innehåller 300 microgram kelpextrakt och de är dessutom helt vegansk! Naturlig produkt som innehåller 150 µg per kapsel.

Ca pris: 120 kr

 

Fördelar

-

Nackdelar
 • Det kan vara svårt för vissa människor att svälja kapslarna. Användare som har svårt att svälja större kapslar kan därför uppleva problem.

Great Earth Kelp 225 mcg erbjuder ett kosttillskott med 150 tabletter, baserat på kelp.

Med en kompakt dos av 225 mcg jod per tablett, bidrar detta tillskott till flera kritiska kroppsfunktioner, inklusive ämnesomsättning, sköldkörtelfunktion och hudhälsa. 

Ca pris: 105 kr

 

Fördelar
 • Great Earth Kelp 225 mcg sticker ut för sin höga koncentration av jod, vilket ger en robust boost för att stödja en rad hälsoaspekter. Dessutom är kelp en naturlig och rik källa till jod, vilket är en stark fördel för dem som föredrar naturliga källor till näring.
 • Användare, som Giuseppe D, en "Level 4 Grinder", lovordar produktens effektivitet, betygsätter den som "mycket bra". De rapporterar förbättrade energinivåer, friskare hud och starkare nervfunktion som resultat av att använda detta tillskott.
Nackdelar
 • Som med alla kosttillskott kan Great Earth Kelp 225 mcg ha potentiella nackdelar. Även om den innehåller minimala fyllnadsmedel, kan vissa användare vara känsliga för ingredienser som dikalciumfosfat och mikrokristallinisk cellulosa.
Iosojod

Iosojod

MILLILITER: 30

Iosoljod är ett amerikanskt jodtillskott som erbjuder en vattenlöslig form av jod. Med bevisade fördelar för normal produktion av sköldkörtelhormoner, hudhälsa, nervsystemets funktion och skydd mot radioaktiv strålning, är detta tillskott mycket populärt bland användarna.

Ca pris: 549 kr

 

 

Fördelar
 • Dess vattenlösliga form betyder att det lätt absorberas av kroppen och inte belastar sköldkörteln på samma sätt som vissa andra former av jod, vilket är en stor fördel.
 • Användare, som Ingrid, rapporterar signifikanta hälsoförbättringar som inkluderar stoppat håravfall, förbättrade energinivåer och en övergripande förbättring av deras välbefinnande. Detta talar för produktens effektivitet.
 • Ett annat viktigt plus är dess säkerhet. Iosoljod testas noggrant för att säkerställa att det inte innehåller tungmetaller som arsenik, kvicksilver och bly. Det testas också för att kontrollera att det inte har någon radioaktiv belastning, vilket ger användarna extra trygghet.
Nackdelar

Med tanke på dess fördelar, är nackdelarna med Iosoljod få. En potentiell risk är dock för dem med överaktiv sköldkörtel (hypertyreos). 

bästa kelpen just nu

Köpguide & Bäst i test

Vad är Kelp?

Kelp är en brunalg och den växer i näringsrika vatten där temperaturen är över 20 grader. Den växer väldigt snabbt och kan växa upp till en halv meter om dagen. Den breder ut sig över stora ytor och kan bli upp till 50 meter lång. Eftersom Kelp har ett högt innehåll av jod, k-vitamin och antioxidanter används den i många livsmedel.

Vad är kelp bra för?

Kelp är väldigt näringstät och den kan ha många fördelar för dig som intar den regelbundet.  Tillskott kan vara gynnsamt för benstomme, naglar, hår, tänder och hud.

Kelp är den naturliga källan till jod. Jod är ett livsviktigt grundämne och byggsten bland annat för sköldkörteln och bidrar till att förbättra sköldkörtelns funktion och ämnesomsättning. Mer om bästa jodtillskotten kan du läsa om här.

Sköldkörteln styr flera av våra hormoner. Ett tillskott kan säkerställa att du får i dig den mängd jod som din kropp behöver. Viktiga hormon som styrs av sköldkörteln är exempelvis:

Tyroxin: Även kallad T3 som är ett viktigt hormon för många av kroppens funktioner. Den påverkar ämnesomsättningen, mag-och tarmfunktion samt puls och hjärta

Trijodtyronin: Transporteras ut i kroppen via blodcellerna och den spelar en stor roll för fertiliteten, ämnesomsättningen, hjärtats funktioner mer mera.

Sköldkörteln är även viktig för:

 • Energi och ork
 • Hud och hår
 • Ämnesomsättningen

Kelp innehåller totalt 16 olika aminosyror som proteinerna i vår kropp är uppbyggda av. Denna fantastiska alg innehåller även rikliga mängder av klorofyll som stimulerar produktionen av röda blodkroppar. Detta i sin tur ökar din syresättning och optimerar organfunktionen i din kropp.

16 aminosyror i kepl

Vad kan du mer ha kelp till?

Kelp innehåller stora mängder av naturlig glutamat och kan därför användas för smaksättning. Alginat är en kolhydrat som utvinns ur Kelp och den används bland annat till förtjockningsmedel till sylt, glass, tandkräm och dressing. I livsmedelssammanhang är det inte ovanligt att det japanska namnet kombu används för att benämna Kelp. Kombu används flitigt bland annat i det asiatiska köket.

Kelp är antibakteriell och populär i olika hudvårdsprodukter. Den återfuktar huden, ger lyster och mjukgör. Kelp används bland annat i inpackningar, schampo, krämer med mera.

Det går även att framställa biogas av Kelp och den är dessutom användbar som gödningsmedel.

Genom studier som har gjorts har det framkommit att Kelp är ett av de bästa tillskotten du kan ta för alla gifter som finns såsom tungmetaller och kemikalier. Din kropp får hjälp med att bli av med gifter som finns. Kelp hjälper levern att orka klara av att sortera ut de farliga gifterna från kroppen,

Vad säger forskningen om Kelp?

Det pågår ständiga forskningar om Kelp. Pågående forskning om Kelp är bra kost för att förebygga åldrandet och andra sjukdomar. Man forskar även på om Kelp kan vara till fördel för vissa behandlingen av bröstcancer. Studier visar att det finns belägg för att Kelp kan stärka ditt immunförsvar och detta kan leda till att det ingår i mediciner som kan förebygga cancer.

Vidare har studierna visat att Kelp även är bra mot högt blodtryck och högt kolesterol.
Man forskar vidare på om Kelp kan användas i någon form av diet för viktminskning. eftersom man har gjort en studie där det visar att om du använder en mindre mängd Kelp i ditt bröd, minskar det fettupptagningen med en tredjedel.

kelp mot högt blodtryck mm

Tänk på detta

Om du ska börja med att ta Kelptillskott så finns det i pulver eller tabletter. Innehållet kan variera för tillskott men vi rekommenderar att du följer råden som ges. Råden som gäller för vuxna är att du kan ta 1800 mg per dag men om det skulle behövas kan du ta ända upp till 4000 mg.

Om det inte är absolut nödvändigt så ska du inte ge Kelp till barn under sju år. Just för barn är det bra att rådfråga med läkare innan för att diskutera fram rätt dos. Detta gäller även om du har någon underliggande sjukdom som kan påverkas. Trots att kelp är naturligt ska du inte överdosera det. Lider du av hypertyreos, det vill säga för mycket sköldkörtelhormon ska du inte använda Kelp.

I måttliga mängder tillskott finns inga specifika biverkningar med Kelp. Ett överskott kan dock leda till sköldkörtelrubbningar där symtom kan vara sömnrubbning, svettningar, hjärtklappning och värmevallningar.

Så utser vi bäst i test

Dessa steg går vi igenom när vi gör vårt test av bästa produkten inom ett område.

 1. Bestäm vilka produkter som är aktuella att jämföra: Vi gör en lista över alla kelp-produkter vi vill jämföra. Dessa kan vara kelp-tillskott, kelp-matprodukter, kelp-skönhetsprodukter etc.
 2. Skapa en utvärderingsmetod: Bestäm vilka faktorer vi ska utvärdera för varje produkt. Dessa kan variera beroende på vad produkten är avsedd för, men de kan inkludera pris, ingredienser, tillverkningsprocess, hållbarhet, näringsvärde (för tillskott och matprodukter), effektivitet (för skönhetsprodukter), märkets rykte och kundrecensioner.
 3. Samla information: Gör grundlig forskning för att samla in all nödvändig information om varje produkt. Detta kan innebära att läsa produktbeskrivningar, recensioner, företagets webbplats, oberoende tester och mycket mer.
 4. Testa produkterna: Om möjligt, så testar vi varje produkt för att se hur den fungerar i praktiken.
 5. Jämför och utvärdera: Vi använder den insamlade informationen för att jämföra varje produkt. Vi ger varje produkt ett betyg baserat på varje faktor vi utvärderar, och adderar sedan dessa betyg för att få en total poäng för varje produkt.
 6. Bestäm bäst i test: Produkten med högst total poäng är vår ”bäst i test”.

Vi har gjort vår recension för att kunna ge dig en god överblick över alla produkterna i vårt bäst i test. Vi hoppas att denna recension ska leda dig till rätt val när du ska välja bästa kelp.

Vanliga frågor – Kelp

Kan Kelp stärka mitt immunförsvar?

Forskning har visat att ditt immunförsvar kan stärkas av kelp.

Varför ska jag äta kelp?

Tillskott i form av kelp kan vara gynnsamt för benstomme, naglar, hår, tänder och hud. Den innehåller även jod som bland annat kan vara bra för sköldkörteln.

Vad betyder kelp?

Kelp är helt enkelt det engelska namnet på en typ av stor brunalg.

Vad är kelp?

Kelp är en typ av brunalger som växer i marina miljöer. De bildar stora skogar under vattnet som är viktiga ekosystem för olika marina arter.

Var hittar man oftast kelp?

Kelpskogar finns ofta i kallt, näringsrikt vatten, vanligtvis längs klippiga kustlinjer runt om i världen.

Hur skördas kelp för konsumtion?

Kelp kan skördas från vilda populationer eller odlas i marina jordbruk. Det skördas ofta manuellt med hjälp av dykare.

Sammanfattning

Söker du den bästa produkten som har ett näringsinnehåll som är rik på vitaminer, jod och flertalet ämnen som är viktiga för din kropp, då ska du välja Kelp. Kelp optimerar organfunktionen i kroppen, stimulerar produktionen av röda blodkroppar, är gynnsam för  att förbättra sköldkörtelfunktionen och är bra för din ämnesomsättning.  Dessutom är Kelp bra för benstommen, hår, hud och naglar. Kelp har många användningsområde såsom matlagning men även som ingrediens i hudvårdsprodukter.

Vårt mål med bäst i test för bästa kelp är att guida dig till att hitta den rätta produkten just för dig. Hitta rätt genom att ta del av vår recension med information, betygsättningar och jämförelser. Oavsett vilken av dessa produkter som du väljer får du ett bra Kelptillskott.

Här kommer vår sammanfattade topplista med det Kelp som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kelp – Slutsats

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa kelp-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport


Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kelp

https://www.treehugger.com/-beautiful-kelp-forests-4863887

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :