Bästa Kosttillskotten mot lös mage 2024

Hem » Hälsa » Mage » Bästa Kosttillskotten mot lös mage 2024

Att ha problem med lös mage är något man gärna slipper, men ibland händer det ju tyvärr ändå. Vi har gett oss ut i jakten på de bästa kosttillskotten mot lös mage.

I den här artikeln ska vi göra en liten recension av olika sorters kosttillskott som kan hjälpa till när man har såna problem med magen och vi ska i vårt test avgöra vilket kosttillskott som är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Bästa tillskotten mot lös mage – Bäst i vårt test – Snabblistan

 1. Bäst i vårt test : Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
 2. Mest hög koncentrerat : Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
 3. Bästa kundbetyg / omdömen : Probiotika Vital
 4. Bästa kosttillskottet med probiotikan : Probiotika Vital
 5. Bästa psylliumfröskal : Holistic psylliumfröskal

Topplista bästa kosttillskotten mot lös mage

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika är ett avancerat probiotiskt tillskott som innehåller en hög koncentration av levande bakterier, vilket kan hjälpa användare med lös mage och andra matsmältningsproblem.

Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. 

PRIS: 450 kr

Fördelar
 • Hög koncentration av probiotika: Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika innehåller en imponerande mängd levande bakterier, vilket gör den särskilt effektiv för att stödja en hälsosam tarmflora och hjälpa till att lindra lös mage.
 • Bred spektrum av bakteriestammar: Produkten innehåller 20 olika bakteriestammar, vilket ökar sannolikheten för att en eller flera av dem kommer att gynna användarens tarmhälsa.
 • Långsiktig lösning: Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika kan hjälpa användare att uppnå en mer balanserad tarmflora och stabilisera deras matsmältningssystem över tid, vilket kan bidra till att förebygga framtida problem med lös mage.
Nackdelar

Inte alla kan uppleva effekterna: Även om Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika är utformad för att vara effektiv för många användare, kan vissa individer kanske inte märka någon betydande förbättring i deras tarmhälsa eller lös mage.

Probiotika Vital Healthwell är ett kosttillskott som syftar till att förbättra tarmhälsan och stärka immunförsvaret genom att tillföra goda bakterier. Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrän den nått tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhälsa. Många positiva omdömen finns, "känner lugn i min ibs-mage" är ett exempel.

PRIS: 199 kr

Fördelar
 • Mångfald av probiotiska stammar: Probiotika Vital Healthwell innehåller en blandning av 10 olika probiotiska stammar, vilka är kända för att stödja en hälsosam tarmflora och bidra till en starkare immunfunktion.
 • Hög koncentration av bakterier: Produkten innehåller en hög koncentration av levande bakterier (10 miljarder CFU per kapsel), vilket garanterar en effektiv och potent probiotisk effekt.
 • Lätt att använda: Probiotika Vital Healthwell finns i form av kapslar, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
Nackdelar
 • Vissa användare kan uppleva milda biverkningar såsom gasbildning eller uppblåsthet vid användning av produkten. Dessa biverkningar är oftast övergående och kan lindras genom att justera doseringen eller använda produkten tillsammans med andra livsmedel.

Holistic Psylliumfröskal är ett naturligt och effektivt alternativ för dem som söker lindring från lös mage och vill förbättra sin tarmhälsa. Produkten är baserad på psylliumfröskal, en känd källa till lösliga fibrer som har en lång historik av användning för att stödja en hälsosam matsmältning.

Många användare av Holistic Psylliumfröskal rapporterar positiva erfarenheter, inklusive förbättrad tarmfunktion och lindring av lös mage.

PRIS: 229 kr

Fördelar
 • Naturligt och fiberrikt: Holistic Psylliumfröskal är en naturlig källa till lösliga fibrer som kan hjälpa till att stabilisera tarmrörelser och lindra lös mage genom att binda till vätska och skapa en gel-liknande massa som ger en mer formad avföring.
 • Stöder tarmhälsan: Psylliumfröskal kan bidra till att upprätthålla en hälsosam tarmflora genom att ge näring åt goda bakterier i tarmen, vilket kan förbättra tarmfunktionen och minska symtomen på lös mage.
 • Lätt att integrera i kosten: Holistic Psylliumfröskal kan enkelt blandas med vatten, juice eller andra vätskor, vilket gör det enkelt att inkludera i användarens dagliga rutin.
Nackdelar
 • Kan orsaka gasbildning och uppblåsthet: Vissa användare kan uppleva gasbildning och uppblåsthet, särskilt i början av användningen av Holistic Psylliumfröskal. Dessa symtom brukar dock försvinna när kroppen vänjer sig vid det ökade fiberintaget.

Här hittar du fler produkter som kanske är den magprodukt som passar just dig.

Bästa kosttillskott för lös mage och diarré

Varför får man lös mage?

När man får problem med lös mage eller diarré kan det bero på matförgiftning, allergi mot viss mat, magsjuka eller stress. När man är lös i magen har tarmen haft problem med att suga upp tillräckligt med vatten vilket gör så att avföringen blir mera vattning.

Symptom man kan få vid lös mage är:

 • Diarré.
 • Magkramper.
 • Feber.
 • Illamående.

Vad kan man göra åt det?

Vad man kan göra för att lösa problemet beror förstås på vad det är som orsakar det. Om det är något man äter eller om det är stress så får man ta bort det helt enkelt.

Om det är en bakterie eller virus som är orsaken så får man vila ut det och se till att man äter en kost som inte är så retande för tarmen.

En viktig sak att tänka på när man lider av diarre eller lös mage är att dricka mycket vatten. Annars är det väldigt lätt att man vätskebrist.

Det finns annars olika typer av kosttillskott man kan ta för att hjälpa till att lösa problemet, och det ska vi titta närmare på nu!

Kosttillskott mot lös mage

Det finns alltså olika typer av kosttillskott att köpa som hjälper dig att bli av med det här jobbiga problemet. Nu ska vi gå igenom dem så att du kan få hjälp med att bestämma vilket som kan vara det bästa för dig!

I vår genomgång har vi hittat de här kosttillskotten:

Gå via länkar ovan för att hitta de bästa produkterna.

Psylliumfröskal

Psyllium är ett frö som innehåller en stor mängd av lösliga fibrer som kan suga åt sig och binda vatten, vilket är idealiskt när man är lös i magen.

psylliumfrö mot lös mage

Kalcium

Kalcium är en mineral som kan hjälpa när man har lös mage. Det har förmågan att suga upp vatten i tarmen, och man bör ta det som kalciumkarbonat om man tar det som tillskott för att hjälpa vid diarré.

Glutamin

Glutamin är en aminosyra som har reparerande egenskaper på tarmen.

Probiotika

Goda bakterier för magen som återställer en bra balans i magen. Obalans kan vara en orsak till lös mage.

Vilket kosttillskott som kommer att vara det bästa för dig är svårt att säga från början utan man får prova sig fram. Till slut kommer du nog att hitta den produkt som är den bästa för just dig! 

Var kan jag köpa det?

Kosttillskott mot lös mage kan man köpa på olika hälsokostbutiker eller apotek både online och i fysisk butik.

Här i vårt test kan du hitta många ställen att beställa de här kosttillskotten från – direkt hem till din brevlåda! 

Vad kostar det?

Det finns många olika prisklasser du kan välja på, när du vill hitta det bästa kosttillskottet mot lös mage. Det beror på storlek på förpackning, typ av kosttillskott och hur länge produkten räcker.

Oavsett vilken produkt du väljer är vi säkra på att du kommer att hitta det bästa kosttillskottet både för dig och din plånbok! 

bästa kosttillskott vid diarré lös mage

Bäst i test kosttillskott mot lös mage

Här kan du se vilket kosttillskott mot lös mage som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa kosttillskott mot lös mage!

För att välja ut vinnaren har vi tittat på en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hänsyn till för att en produkt ska anses vara den bästa. Pris, kvalitet och kvantitet är exempel på faktorer för högt betyg i vårt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta ett kosttillskott som passar just dina behov! 

Topplistan bästa kosttillskott vid lös mage hittar du här.

Vanliga frågor – Lös mage

Vad kan man göra för att bibehålla en stabil mage?

En sak man kan tänka på är att äta regelbundet, samt at inte äta mat som magen tycker är sur, då detta kan vara jobbigare för din mage att hantera.

Vilka är de vanligaste kosttillskotten mot lös mage?

Probiotika, glutamin, kalcium och psylliumfrön är vanliga tillskott mot lös mage.

Vilka är de vanligaste orsakerna till lös mage?

Lös mage kan orsakas av olika faktorer, såsom infektioner (t.ex. bakterier, virus, parasiter), matintolerans (t.ex. laktosintolerans, glutenintolerans), mediciner (t.ex. antibiotika, laxermedel) och stress.

Hur kan jag lindra lös mage?

För att lindra lös mage kan du dricka mycket vätska för att undvika dehydrering, äta en mild och lättare kost (t.ex. ris, bananer, rostat bröd), undvika koffein, alkohol och fet mat, samt använda receptfria mediciner mot diarré om det behövs.

Kan probiotika hjälpa vid lös mage?

Probiotika kan hjälpa till att återställa balansen i tarmfloran och kan vara användbara vid behandling av lös mage, särskilt när det orsakas av antibiotikaanvändning. Dock kan effekterna av probiotika variera mellan individer och det är viktigt att välja rätt probiotisk produkt för dina specifika behov.

Vilka livsmedel bör jag undvika om jag har lös mage?

Om du har lös mage bör du undvika livsmedel och drycker som kan förvärra symtomen, såsom fet mat, kryddig mat, alkohol, koffein och mejeriprodukter (om du är laktosintolerant). Fokusera istället på att äta milda och lättsmälta livsmedel som ris, bananer, rostat bröd och kokt potatis.

Sammanfattning

Att vara lös i magen händer de flesta människor då och då, och det kan bero på olika faktorer som bakterier och virus, stress eller ens kost.

Det är väldigt viktigt att dricka mycket vatte om man får problem med lös mage.

Det finns olika typer av kosttillskott om man har problem med magen, och man får prova sig fram till vilket som fungerar bäst.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de kosttillskotten som är bäst mot lös mage, som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten mot lös mage – Slutsats


Källor

https://magkliniken.se/kosttillskott-vid-diarre/

https://www.mindoktor.se/halsa-sjukdomar/los-mage-diarre/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :