Bästa Silica (Kisel) Kosttillskott 2024

Hem » Hälsa » Örter & Superfoods » Bästa Silica (Kisel) Kosttillskott 2024

När man tränar hårt regelbundet så kan man till slut slita en hel del på sina leder. Förutom att se till att man stretchar ordentligt eller kompletterar den andra träningen med yoga, så finns det faktiskt ett kosttillskott som kan hjälpa lederna lite på traven. Silica, eller kisel som det också heter.

Vi ska göra en recension av silica och titta på vad det är för något, har för effekter och om det finns några biverkningar. Vi ska också utse en vinnare i vårt bäst i test – bästa silica så att du enkelt kan köpa en bra produkt!

Sidan innehåller annonser

Bästa Silican (Kisel)- Bäst i vårt test

Topplista Bästa Silica

Original Silicea från Hubner är en högkvalitativ silica-produkt som vi som experter rekommenderar för dem som söker att stärka hår, hud, naglar och upprätthålla en god ben- och ledhälsa. Användare rapporterar att de har upplevt förbättringar i hår, hud och naglar, samt en ökning i allmänt välbefinnande efter att ha använt Original Silicea.

Vi har valt denna produkt som bäst i test för bästa silica på grund av dess överlägsna kvalitet, biotillgänglighet och användarvänlighet.

PRIS: 180 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Original Silicea innehåller ortokiselsyra, en form av silica som har hög biotillgänglighet och absorberas lätt av kroppen.
 • Produkten är fri från konserveringsmedel, färgämnen och syntetiska tillsatser, vilket garanterar dess renhet och säkerhet.
 • Hubner är ett välkänt och pålitligt märke som fokuserar på att erbjuda högkvalitativa och naturliga produkter.
 • Produkten är enkel att använda, då den kommer i en flytande form som kan tas direkt eller blandas med vatten eller juice.
Nackdelar
 • Priset kan vara högre än vissa andra silica-tillskott på marknaden.
 • Vissa användare kan uppleva en obehaglig smak eller konsistens när de konsumerar produkten i dess flytande form.

Holistic använder sig bara av organiska mineralföreningar i den här produkten vilken ger ett mycket bättre upptag. Hjälper hår, hud och naglar bli hållbara igen. Varje kapsel innehåller 250 mg kisel och är helt vegansk.

Användare av Holistic Kisel är generellt mycket nöjda med produkten och uppskattar att det är en naturlig källa av kisel. Många rapporterar förbättrad hårkvalitet, starkare naglar och mer lyster i huden efter att ha använt tillskottet. 

PRIS: 150 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Naturlig källa: Holistic Kisel är utvunnen från naturlig kiselrik nässla och bambu, vilket ger en ren och effektiv källa av kisel.
 • Hår, hud och naglar: Kisel är känt för att stärka hår, hud och naglar, vilket gör Holistic Kisel till ett utmärkt tillskott för att förbättra dessa aspekter av hälsan.
 • Benhälsa: Kisel spelar en viktig roll i benhälsan och bidrar till att upprätthålla starka och friska ben.
 • Enkel dosering: Holistic Kisel kommer i tablettform, vilket gör det enkelt att dosera och ta tillskottet dagligen.
 • Vegansk: Produkten är lämplig för veganer och vegetarianer, då den är helt fri från animaliska ingredienser.
Nackdelar
 • Inte för alla: Personer som redan får tillräckligt med kisel genom sin kost eller de som är allergiska mot kisel bör undvika denna produkt.

Ett högdoserat biotintillskott från healthwell som dessutom bidrar till en förbättrad energiomsättning. Hjälper hud, hår och naglar att växa sig bättre med tiden. Innehåller 250 mg rent kisel från bambu per kapsel. Fungerar även bra för brosk och leder samt människor som lider av IBS.

PRIS: 160 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Healthwell Silica erbjuder ett konkurrenskraftigt pris och är ett prisvärt alternativ för dem som söker ett kvalitativt silica-tillskott.
 • Produkten innehåller kiseldioxid, en vanlig och effektiv form av kisel som bidrar till att stärka hår, hud och naglar samt stödja ben- och ledhälsa.
 • Healthwell är ett ansedda varumärke med en rad välformulerade och kvalitativa kosttillskott.
 • Användare uppskattar att Healthwell Silica är lätt att ta, med kapslar som är enkla att svälja och smidiga att integrera i sin dagliga rutin.
 • Många användare rapporterar positiva effekter på hår, hud och naglar, samt en förbättring i deras allmänna välbefinnande efter att ha använt Healthwell Silica.
Nackdelar
 • Biotillgängligheten av kiseldioxid kan vara något lägre än vissa andra former av silica, såsom ortokiselsyra.
 • Vissa användare kan föredra en flytande form av silica, vilket Healthwell Silica inte erbjuder.
healthwell Wonderful Hair

healthwell Wonderful Hair

PRIS/KAPSEL: 2,54 kr
BIOTIN/KAPSEL: 250 µg

KISEL/KAPSEL : 188 µg

Ett unikt kosttillskott i form av ett hårvitamin speciellt framtaget för att bidra till att bibehålla normalt hår, normal hud och normala naglar. Fungerar väldigt bra för det typiska, tunna, nordiska håret. Kan göra så ditt hår växer snabbare. Består primärt av biton men även hirsextrakt och kiseloxid bland annat. Passar även veganer och vegetarianer.

PRIS: 240 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar
 • Healthwell Wonderful Hair är speciellt utformat för att stödja hårhälsan, med ingredienser som biotin, zink, selen, aminosyror och växtextrakt som tillsammans främjar hårväxt och styrka.
 • Produkten är lämplig för både män och kvinnor som vill förbättra hårets kvalitet och motverka håravfall eller skörhet.
 • Användare rapporterar att Healthwell Wonderful Hair har hjälpt dem att uppnå tjockare, starkare och mer glänsande hår efter regelbunden användning.
Nackdelar

-

Kisel från bambu som hjälper dig att få bukt med sköra naglar, tunt hår och slapp hud. Kapslarna är veganska vilket gör att alla kan äta dem. En kapsel innehåller 140 mg ren kisel.

PRIS: 170 kr

Sidan innehåller reklamlänkar

Fördelar

-

Nackdelar

-

bästa silica

Vår köpguide för Silica

Välkommen till vår köpguide för Silica, där vi kommer att guida dig genom djungeln av kosttillskott och produkter som innehåller kisel. Kisel, även känt som kiseldioxid eller silica, är ett spårämne som spelar en viktig roll för vår hälsa och välbefinnande. Det är en grundläggande komponent i bindväv och bidrar till att stärka och upprätthålla hälsosamt hår, hud och naglar. Det är även betydelsefullt för att bevara en stark benstruktur och främjar god ledhälsa.

I denna köpguide kommer vi att utforska de olika typerna av silica-tillskott som finns på marknaden, deras fördelar och användningsområden, samt ge råd om hur du väljer det bästa tillskottet för dina individuella behov. Vi kommer också att fokusera på de viktigaste faktorerna att tänka på vid köp av silica, som till exempel kvalitet, renhet, biotillgänglighet, dosering och pris.

Vad är silica?

Silica, eller kisel som det som sagt också kallas, är ett mineral och är en beståndsdel i allt som har bindväv (skelett och hud till exempel). Det finns också kisel i sand, gräs och fräkenväxter.

Kisel är en viktig beståndsdel i ben, brosk och hud. Det finns i proteinerna elastin och kollagen som ger stabilitet och struktur till all bindväv i kroppen. Kisel är också bra om man har problem med magen eftersom det är väldigt bra på att binda gaser, vatten och kroppsfrämmande substanser.

Anledningar till varför du ska få i dig ordentligt med kisel:

 • Du får bättre naglar.
 • Du får bättre hy.
 • Håret blir starkare.
 • Du kan lindra olika magproblem.
 • Du förebygger åderförkalkning.
 • Du får ett bättre upptag av D-vitamin och kalcium.
 • Du behåller smidiga och starka leder.

Exempel på mat som innehåller mycket kisel är:

 • Apelsiner
 • Lök
 • Pumpa
 • Nötter
 • Gurka
 • Råris
 • Sojabönor
 • Maskros
 • Nässlor
apelsiner innehåller silica

Kött, fisk och kyckling etc. innehåller kisel men inte i närheten av de mängder som livsmedel fråb växtriket.

Du kan alltså äta mycket av den här maten i listan för att få i dig kisel, men det finns som sagt även kosttillskott att äta!

Vem kan behöva ta silicatillskott?

Ju äldre man blir, desto mer minskar nivåerna av kisel i kroppen. Därför kan det vara värt att börja med silicatillskott i tid för att förebygga eventuella problem som kan dyka upp på grund av det.

Om man som en yngre person har problem med hår, hud och naglar så kan det också vara en bra idé att testa tillskott av silica.

Om du har jobbiga magproblem som till exempel IBS, magkatarr eller diarré så finns det en speciell gel med silica som kan hjälpa dig att bli av med besvären.

Olika former av Silica tillskott

Silica tillskottBeskrivning
KiselEn naturlig form av silica som finns i mineraler och växter.
KiselgurEtt pulveriserat fossilt material som innehåller höga nivåer av silica.
HavsalgerHavsalger, som t.ex. rödalger och brunalger, är rika på silica.
HorsetailHorsetail är en ört som innehåller höga nivåer av silica.
BambuextraktBambuextrakt är en källa till silica som kan tas som tillskott.
DiatoméjordEn form av kiselgur som används som tillskott.

Finns det några biverkningar?

Efter att ha letat länge och väl bland källor på internet så är vår slutsats att det inte finns några kända biverkningar av silica.

Det enda vi har hittat som man bör tänka på är att om man tar silica på grund av magproblem så måste man ta det ca 2 timmar innan man ska ta andra läkemedel. Annars kan man förlora effekten av det läkemedlet.

Var hittar jag tillskott av silica?

Silica finns på hälsokostbutiker och apotek, och det finns många produkter att hitta på internet.

Du får en burk med silicatabletter för ca 60 kr och upp till ca 250 kr. Om du vill ha gelprodukter ligger priset på ca 120 kr – 200 kr.

I vårt test finns produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta den bästa produkten för just dig!

handla silica online eller i butik

Bäst i test silica

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa silica!

När vi som experter utvärderar och rekommenderar det bästa silikatillskottet, är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

 1. Kvalitet och renhet: Se till att produkten är tillverkad av en betrodd tillverkare som följer strikta kvalitetskontroller och GMP-standarder (Good Manufacturing Practices). Renhet är också viktigt, så undvik produkter med onödiga fyllnadsämnen och konserveringsmedel.
 2. Källa och form: Silikatillskott finns i olika former, såsom kiselgel, kiseldioxid och ortosilicasyra. Välj en form som har vetenskapligt stöd för dess biotillgänglighet och effektivitet. Det kan också vara viktigt att veta källan till kiseldioxid, såsom naturliga källor som bambu, nässla eller hästkastanj.
 3. Dosering: Kontrollera att produkten innehåller en adekvat dos av kisel per portion. Följ alltid rekommenderade doseringsanvisningar på förpackningen för att undvika överkonsumtion.
 4. Absorption: Vissa silikatillskott kan innehålla ytterligare ingredienser som förbättrar absorptionen av kisel, såsom vitaminer, mineraler eller aminosyror. En produkt med hög biotillgänglighet säkerställer att kroppen kan använda kisel effektivt.
 5. Allergivänlig och kostanpassad: Välj ett silikatillskott som är fri från vanliga allergener och anpassat till olika kosthållningar, såsom glutenfri, laktosfri, vegan eller vegetarisk.
 6. Pris och värde: Jämför priset på olika silikatillskott och överväg kostnaden per dos för att hitta den bästa produkten för dina behov och budget.
 7. Användarrecensioner och erfarenheter: Läs användarrecensioner och ta hänsyn till deras erfarenheter med produkten för att få en uppfattning om hur effektivt och säkert tillskottet är.

Genom att överväga dessa faktorer kan vi som experter erbjuda välinformerade rekommendationer för det bästa silikatillskottet som uppfyller dina behov och förväntningar.

tillskottsbibeln testar silica
Prokost testar silica

Vi har även plöjt oss igenom alla recensioner, tester, omdömen och betygsättningar som vi kan hitta. Blandat runt och vips så har vi den bästa totallistan man kan få.

Vanliga frågor – Silica

Hur ofta ska jag använda silica?

Det varierar från produkt till produkt men det rekommenderas alltid att vänta 2 timmar innan du tar andra läkemedel för bäst effekt.

Vad är silica bra för?

Silica-tillskott kan bidra till att stärka hår, hud och naglar, upprätthålla starka ben, främja ledhälsa och stödja kollagenproduktionen.

Är silica gel farligt?

Är silica gel farligt att äta? Det är inte farligt att ha smakat lite kiselgel. Kiselgel används som torkmedel och tas inte upp i kroppen. Om du har fått i dig lite silikagel kan du dricka eller äta något för att späda ut det.

Vilka former av silica finns det i tillskott?

Silica finns i flera former i tillskott, såsom kiseldioxid, kiselgel och ortokiselsyra. Varje form kan ha olika biotillgänglighet och effekt.

Hur mycket silica bör jag ta per dag?

Den rekommenderade dagliga dosen av silica varierar beroende på ålder, kön och hälsotillstånd. Följ alltid doseringsanvisningarna på produktetiketten eller rådfråga en läkare eller näringsexpert.

Kan jag få tillräckligt med silica genom min kost?

Silica finns naturligt i vissa livsmedel, såsom fullkornsprodukter, grönsaker och dricksvatten. En balanserad kost kan ge en viss mängd silica, men tillskott kan vara användbara för att säkerställa att du får tillräckligt med detta viktiga spårämne.

Sammanfattning

Silica är ett mineral som finns i all bindväv, och det kallas också för kisel.

Silica är bra för lederna, för magen, håret, huden och naglarna. Det kan också förebygga åderförkalkning.

Kisel finns i mat som apelsiner, bladgrönsaker, råris, gurka, nötter och nässlor. Kött innehåller mycket mindre mängder kisel än livsmedel från växtriket.

Med åldern sjunker kiselnivåerna i kroppen, och då är det extra viktigt att ta ett tillskott för att undvika problem som kiselbrist kan leda till.

Kiseltillskott finns som tabletter, kapslar och gel. Gelen är främst till för magproblem.

I vår genomgång kunde vi inte hitta några dokumenterade biverkningar vid intag av kiseltillskott!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa kiseltillskotten – Silican som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Silican (Kisel)- Slutsats


Källor

https://silicea.se/kisel-naturens-byggsten/

https://kurera.se/darfor-behover-du-kisel/

The Journal of Nutrition”, ”BMC Nutrition” och ”Journal of Trace Elements in Medicine and Biology” .

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :